Tallinna Raekoja platsi jõulupuu tuuakse Mustla-Nõmmelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune jõulupuu hakkab kaunistama Raekoja platsi.
Niisugune jõulupuu hakkab kaunistama Raekoja platsi. Foto: Tallinna kesklinna valitsus

Tallinna kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakonda saabus 16 pakkumist omanikelt, kes pidasid oma maal kasvavat kuuske sobivaks Raekoja platsile Tallinna esindusjõulupuuks.

Kesklinna vanema Aini Härmi sõnul oli kandidaatide hulgas palju kaharaid kuusekaunitare ning valiku tegemine sellevõrra raskem.

Linnakeskkonna osakonna juhataja Malle Pahapill lisas, et esitatud fotode alusel jäi sõelale 11 puud, mida käidi kohapeal hindamas.

«Kuused olid ühtlaselt hea väljanägemisega ning kaharad, ent teistest muljetavaldavamaks osutus 60 kilomeetrit Tallinnast Järvamaal Mustla-Nõmmel kasvav puu,» selgitas Pahapill.

Kesklinna jõulupuu kandidaadid pidid olema vähemalt 18-20 meetri kõrgused, kaharad ja ühtlaselt tihedad, pidid kasvama lagedal hästi ligipääsetavas kohas ning mitte kaugemal kui 150 km Tallinnast. Kuuskede lähedal ei tohtinud olla elektriliine, mis võivad takistada kraana tööd puu langetamisel ja pealelaadimisel.

Kesklinna valitsus kuulutab välja hanke kuuse tooja ja paigaldaja leidmiseks.
Jõulupuu püstitatakse Raekoja platsile 18. novembriks. Esimese advendi küünal süüdatakse puul 28. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles