Kas Edgar Savisaare laenuvõtt Liechtensteinist oli arukas?

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Sõerd
Aivar Sõerd Foto: Peeter Langovits

Postimees esitas kolmele rahandusilmaga hästi kursis olevale inimesele küsimuse, kas Edgar Savisaare laenuvõtt Liechtensteinist oli arukas.

Aivar Sõerd
endine rahandus¬minister (Reformierakond)

Kui Edgar Savisaar oleks veel kaks aastat tagasi mõnda Eesti suuremasse kommertspanka kõndinud, siis oleks ta sealt saanud laenu üks protsent pluss Euribor.

Praeguste marginaalide juures võiks kolme-neljaprotsendilise intressiga juba pankade jutule minna ja ma ei usu, et küsija välja visatakse. Pigem väljub ta sealt rahulolevana, sest tema soov rahuldati.

Arvestades, kuidas Eestis praegu laene väljastatakse, puudub igasugune põhjus minna seda küsima välismaalt. Selles mõttes ei ole Edgar Savisaare käik Liechtensteinist laenamise näol kindlasti tavapärane. Kuid me ei tea ju tegelikku tausta, miks ta seda tegema pidi, ja seetõttu oleks sobimatu tagamaade üle spekuleerida.

Jüri Mõis
endine Tallinna linnapea

Eks igaüks saab aru, et tegelikult on see laen ju vaid hädapärast nii vormistatud. Ma tean selliseid asju omast kogemusest, kui parteide rahaasju aeti sularahakottidega. Ju siis tal oli vaja oma tulusid kellelegi ametlikult põhjendada ja nii see laen sinna kirja sai.

Tõnis Palts
endine Tallinna linnapea (IRL)

No mida mul siin enam öelda on. Küsimus ei ole ju ainult selles laenus, probleem on selles, et me oleme sellise jama vastu siin lihtsalt jõuetud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles