Plärisev helikopter teeb Kalamaja elanikele tuska

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Summukas helikopter.
OÜ Summukas helikopter. Foto: Hilka Raba

Tallinna kohal lõbusõite tegev helikopter häirib Kalamaja elanike kodurahu ning sunnib müra tõttu palava ilmaga aknaid sulgema. Mõne kohaliku elaniku sõnul on lärm nõnda ebameeldiv, et lapsi ei saa enam õue magamagi jätta.

Kuigi elamuslende helikopteril on korraldatud Tallinna linna kohal juba mõnd aega, siis seoses nädalavahetusel lõppenud Merepäevadega, kus nõudlus lõbusõidu vastu oli suur, tekkis kalamajalaste seas lärmi tõttu palju pahameelt.

Kalamajas elava Jaanus Nurga sõnul tiirutas nädalavahetusel õhus ringiratast kolm kopterit, mis ei andnud puhkepäeval hetkekski rahu. «Aknaid lahti hoida ei saa, isegi siis kostab müra tuppa,» kirjeldas ta toimunut.

Samal meelel on asumis elav Kristjan, kes nendib, et palava ilmaga aknaid lahti hoides on pidev põrin häiriv. Kristjani meelest on müratase ilmselt kõige tülikam väikelastega peredele.

Lapsevanema Heleni sõnul on lapse magamine tõesti müra tõttu häiritud. «Argipäevadel on lennugraafik tagasihoidlikum, nädalavahetuseti tihedam, aga merepäevade ajal lausa hullumeelne. Minu laps on muidu sügava unega, aga nendel päevadel ei julgenud teda välja magama panna,» ütles Helen.

«Iga paari minuti tagant lendas müramasin üle,» lisas ta.

Lõbusõite korraldava OÜ Summuka kõneisikut tööpäeva jooksul ei olnud võimalik tabada. Ettevõtte kaasasutaja Arno Küti sõnul läheb ettevõttel hästi, ent rohkemat ei olnud tal mahti kommenteerida. OÜ Summukas alustas tegutsemist 2013. aasta lõpus ning lende alustati 2014. aasta kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles