Kristiine elanikud nõuavad abilinnapealt seaduste järgimist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoolimata abilinnapea väidetest ei tooda kohale valmis turukioske, vaid need klopsitakse kokku turuplatsil.
Hoolimata abilinnapea väidetest ei tooda kohale valmis turukioske, vaid need klopsitakse kokku turuplatsil. Foto: Liis Treimann

Kristiine linnaosa elanikud saatsid abilinnapea Taavi Aasale 78 allkirjaga pöördumise, milles nõutakse, et linn järgiks Kristiine turu rajamisel seadusi ning annaks ka ümberkaudsetele elanikele võimaluse nende elukeskkonna kujundamisel kaasa rääkida.


Kirjas esitatakse abilinnapeale hulk küsimusi. Nii näiteks soovitakse teada, miks ei olnud isegi veel 7. oktoobril ehitusregistris turu rajamiseks vajaminevat ehitusluba.

Abilinnapeale heidetakse ette ka valetamist. «Vastupidiselt abilinnapea Taavi Aasa väitele oma 5. oktoobri vastuses Tallinna linnavolikogu liikme Anna-Greta Tsahkna arupärimisele, et turukioskeid kohapeal ei ehitata, vaid tuuakse valmiskujul kohale, toimub aadressil Kotkapoja 2b kergplokkidest vundamentidel puitsõrestikuga turukioskite ehitamine. Soovime teada, miks edastab abilinnapea vale informatsiooni?» küsivad inimesed.

Nad rõhutavad, et naabermajade elanikud ei ole turu rajamise vastu, vaid toetavad seda, aga ainult juhul kui see toimub seadusi järgides ning elanikele antakse seadusest tulenev dialoogivõimalus. «Soovime detailplaneeringu muutmise lõpule viimist ning kohaliku elanikkonna soovide ja murede ärakuulamist ja arvesse võtmist enne turu funktsioneerima hakkamist,» seisab kirjas.

«Soovime teada, mil viisil lõpetatakse seaduserikkumine turu rajamisel ja mis vahenditega plaanib linn tagada vaid sobiliku kaubavalikuga kauplemist turul. Samuti on meie mureks turu parkimisskeem, kuna Kotkapoja tänava ümbrus on juba praegu täis pargitud. Soovime näha dokumente, millisel viisil on lahendatud parkimine kavandatava turu ümbruses ning kuidas see kaitseb ümbruskonna elanike õigust oma kodule ligi pääseda ja sealt välja pääseda,» soovivad elanikud.

Kirjale on alla kirjutanud 78 inimest, kes elavad turu vahetus läheduses asuvates majades Kotkapoja 2 ja Kotkapoja 4.

Oma hiljutises sõnavõtus väitis Aas, et turu rajamise kohta on protesti avaldanud vaid kolm inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles