Vastsündinud tallinlased saavad linnalt nimetunnistuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna nimetunnistuse vorm
Tallinna nimetunnistuse vorm Foto: Tallinna linnavalitsus

Tallinna linnavalitsus kinnitas tänasel istungil nimetunnistuse, mida hakatakse välja andma suvel kaotatud ametliku sünnitunnistuse asendusena Tallinna linnas sündinud lastele.

Nimetunnistust hakatakse välja andma Tallinnas sündinud linnakodanikule piduliku mitteametliku dokumendina.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles, et Tallinnas sündinud laste vanemad on väga õnnetud, et nad ei saa enam oma vastsündinud lastele sünnitunnistust.

«Meie meelest on tunnistusel väga ilus tekst: Tallinna linnavalitsus õnnitleb lapse sünni puhul! Tere tulemast meie linna, väike tallinlane. Samuti on siin Leelo Tungla luuletus,» rääkis Martinson pressikonverentsil.

Tunnistusele on kantud nii sünniaeg kui -koht, selle allkirjastavad Tallinna linnapea ja perekonnaseisuameti juhataja. Poiste tunnistused on siniste, tüdrukute omad roosade kaantega.

Jätkub ka traditsioon anda nimetunnistusi pidulik kätte raekojas.

Alates 1. juulist jõustunud perekonnaseisutoimingute seaduse järgi ei anna perekonnaseisuasutused enam vastsündinu vanematele välja sünnitunnistust, selle asemel tehakse vaid elektrooniline kanne rahvastikuregistrisse ja vanema nõudmisel  tehakse sellest paberile kinnitatud väljavõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles