Tallinn annab neljale infotehnoloogia tudengile stipendiumi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stipendiumi said huvitavaid IT-lahendusi välja pakkunud tudengid.
Stipendiumi said huvitavaid IT-lahendusi välja pakkunud tudengid. Foto: SCANPIX

Tallinna linnavalitsus nimetas neli Eesti Infotehnoloogia kolledži (ITK) üliõpilast linna infotehnoloogia stipendiumi stipendiaatideks. Nendeks osutusid Allan Vein, Denis Firsov, Lauri Võsandi ja Elar Lang.

Linn rahastab infotehnoloogiaerialade tudengitele stipendiumite väljaandmist aastas 90 000 krooniga.

Tallinna ja ITK sõlmisid 25. veebruaril 2008 koostöölepingu, milles sätestati stipendiumi asutamise kokkulepe.

Statuudi järgi antakse stipendiume välja eesmärgiga motiveerida ITK tudengeid osalema Tallinna linnaasutustele huvipakkuvates IT-alastes projektides ja IT-lahenduste väljatöötamisel.
Stipendium määratakse üks kord aastas täiskoormusõppes õppivatele üliõpilastele, kes on läbinud esimese õppeaasta ning olnud õppetöös edukas.

Kandidaatide valimise korraldab Eesti Infotehnoloogia Sihtasutuse stipendiumikomisjon, mille koosseisu kuulub üks Tallinna linnavalitsuse esindaja. Stipendiumikomisjoni esimees on ITK rektor.

Allan Vein saab stipendiumi reaalainete õpet toetava robootikaplatvormi loomise eest. Projekti sihtgrupp on keskkooliõpilased ja eesmärk reaalteaduste populaarsuse suurendamine koolinoorte seas ning õpitud teooriate seostamine praktiliste lahendustega.

Denis Firsov saab stipendiumi Nupsu raamatu eest. Tema töö eesmärk oli luua veebiportaal, kus kasutajad saavad dünaamiliselt koostada albumeid oma piltidest ja tellida albumeid trükitult. Portaal on seostatud suhtlusvõrgustikega.

Lauri Võsandile tõi stipendiumi tema poolt välja töötatud ID-kaardi rakenduse tugi. Elar Lang pälvis stipendiumi tänu projektile «Ründed PHP rakenduskihile – toimemehhanismid ja kaitse nende eest », mille tulemusena valmib juhend arendajale ja administraatorile arvutivõrkudest lähtuvate rünnete vältimiseks ja võimalikkuse minimeerimiseks.
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles