Kultuurikilomeetri ehitus algab varsti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuurikatel.
Kultuurikatel. Foto: Raigo Pajula

Kultuuripealinn Tallinn 2011 üks kandvaid telgi saab lähiajal paika - nimelt alustatakse peagi kultuurikilomeetri sillutamist Linnahalli juurest Noblessneri valukojani.

Kultuuripealinna ühest kandvast teljest, kultuurikilomeetrist, kus tulevast aastast mereäärseid lugusid jutustatama hakatakse, on palju räägitud, aga siiani ei võinud kultuurirahvas päris kindel olla, kas kilomeeter kultuuriaastaks ka valmis saab, milline ta tuleb ja kes ta õigupoolest ehitab, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Täna on asjade seis selgem ja kui kõik hästi läheb, võib veel selle aasta sees kõndida, kingapõhjasid kulutamata, hästivalgustatud teel.

Graniitsõelmetega kaetud tee saab alguse Linnahalli juurest, möödub Kultuurikatlast, Eesti kaasaegse kunsti muuseumist, endisest Patarei vanglast ning uuest meremuuseumi kompleksist Lennusadama angaarides. Kultuurikilomeeter suubub Tööstuse tänavale, möödudes enne ka Noblessneri valukojast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles