Uus süsteem on korrastanud Tallinna «Pargi ja reisi» parklate kasutust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Prozes

Transpordiameti hinnangul on uus ühiskaartidega toimiv süsteem korrastanud Tallinna «Pargi ja reisi» parklate kasutust.

Transpordiameti arenguprojektide peaspetsialisti Liivar Lutsu sõnul on uus süsteem, kus «Pargi ja reisi» parklasse pääseb ainult ühiskaardiga, praeguseks pool aastat toiminud ja parklate kasutamine on korrastunud. «Varasemalt olid lisaks «Pargi ja reisi» teenuse kasutajatele ka niisama külalisi ja lähedal töötajaid, kes oma sõidukeid sinna parkisid,» sõnas Luts.

«Pargi ja reisi» teenuse kasutajate arvu osas on Lutsu sõnul täheldada kerget kasvu.

Vähe kasutajaid on Lutsu sõnul leidnud uus Narva maantee 120c aadressil asuv parkla. «Seal on see probleem, et inimesed ei tea, et selline parkla on olemas,» tõdes Luts. Seetõttu on tema sõnul vaja leida viis, kuidas inimesi uuest parklast teavitada.

Lutsu sõnul on linnal kavas «Pargi ja reisi» kontseptsiooni laiendada, näiteks rajada «Pargi ja reisi» parkla Tallinna piirile Laagrisse Pärnu maantee lähedusse, kust autojuhtidel oleks võimalik linna sõita nii rongi kui bussiga. Murekoht on Lutsu sõnul ka Tartu maantee, kus praegu «Pargi ja reisi» parklat ei ole.

Tallinn paigaldas aasta alguses «Pargi ja reisi» parklatesse tõkkepuude süsteemi, mis võimaldab autojuhtidel, kes ei ole Tallinna elanikud, aga kasutavad «Pargi ja reisi» parklateenust, ühistranspordis tasuta sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles