Uudiseid loomaaiast: Freddi peab hällipäeva

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
21-aastaseks saav amuuri leopard Freddi.
21-aastaseks saav amuuri leopard Freddi. Foto: Maaja Kitsing

Pühapäeval kell üks on taas põhjust koguneda amuuri leopardi aediku äärde – sedakorda on tähelepanu keskmes esmaspäeval 20-aastaseks saav amuuri leopard Freddi (pildil).

Tallinnas 1995. aastal sündinud Freddi elas kaheksa aastat vahepeal Ameerikas Rosamondi kaslaste kaitse- ja paljunduskeskuses ning sai seal kahe kutsika isaks. Alates 2006. aasta lõpust elab ta taas Tallinnas ja on koos emaleopardi Darlaga andnud väljasuremisohus oleva leopardi alamliigi tehistingimustes elava asurkonna suurendamisse märkimisväärse panuse – 12 kutsikat.

Amuuri leopardidest kõneleb Aleksei Turovski, avatud on pannkoogikohvik ning loodusesse alles jäänud vaid poolesaja amuuri leopardi toetuseks saab endale soetada Tallinna Tondi põhikooli üleskutsel erikoolide õpilaste voolitud kiisukruuse ja loomaaiasõprade valmistatud poolvääriskividega käepaelu.

Eelmisel pühapäeval sündis kauaoodatud esimene talleke Saksamaalt Dresdenist ja Berliinist ligi kuus aastat tagasi saadud Kesk-Hiina goralitel. Looduses on see gorali alamliik isoleeritud asurkondadena hajutatud madalate mäestike subtroopilistes lehtmetsades, kus ka inimasustus on suhteliselt tihe, mistõttu alamliik võib olla äärmiselt ohustatud.

Kolmapäeval õnnestus ulukihooldajail eraldada peatselt kahekuuseks saav lumeleopardikutsikas emast. Pärast kiiret ülevaatust selgus kõikide rõõmuks, et tegemist on emase pojaga.

Alates neljapäevast on isatiiger Pootsman taas külastajate ees suuremas ekspositsiooniaedikus ning saab katsuda uut kraapimisposti ja tuuseldada heinakotti.

Neljapäeva öösel vastu reedet saabus Rosamondi kaslaste kaitse- ja paljunduskeskusest Tallinna loomaaeda noor kalakass Coral.

Vaatamata soojuse taandumisele ja sagedastele vihmavalingutele kümblevad emaelevandid meelsasti suures õuebasseinis. Pruun-harjasvöölased kolisid elevandimaja õuele värske õhu kätte. Kaljukitsedelt-uluklammastelt võetakse vereproove plaaniliste analüüside tegemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles