Tallinn maksab lapsehoiutoetust kuus ligi 80 000 eurot

Tallinncity
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Värskete andmete järgi maksis Tallinna linn tänavu  maikuus 638 lapsehoiuteenusel olnud lapse hoidmise kulude toetuseks  kokku 78 492 eurot, põhilised toetuse taotlejad olid lapsevanemad, kelle laste vanus jäi  2-3 eluaasta vahele.

Kõige enam maksti toetust lapsehoiuteenusel olevate laste eest Kesklinna linnaosas, kokku  21 560 eurot 176 lapse eest, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Nõmme linnaosas kompenseeriti 87 lapse eest hoid 10 700 euro ulatuses, Lasnamäel 78 lapse eest  9584, Põhja- Tallinnas  74 lapse eest 9176 ja Mustamäel hüvitati 67 lapse hoiukulusid 8246 eurot ulatuses.

Lapsehoiuhüvitise määr on tänavu 124 eurot ja linnaeelarves on  lapsehoiuteenusele eraldatud  kokku 1 032 200 eurot.

Mullu, mil lapsehoiuhüvitise määr oli  111,5 eurot, kompenseeriti lapsevanematele, kelle laps ei käi lasteaias, lapsehoiuteenusele tehtud kulutusi kogumahus  922 262  eurot. Aasta jooksul rahuldati 8354 taotlust ning taotlejaid oli 1904 isikut.

Lapsehoiuteenuse hüvitamine on lapse vanema, eestkostja või lepingu alusel lapse perekonnas hooldaja toimetulekut või töötamist toetav teenus, mis  tagab lapse hooldamise, arendamise ja turvalisuse tegevusloaga lapsehoiuteenuse osutaja abil.

Hüvitist saama õigustatud isikuks on lapse vanem, lapse eestkostja või lapse hooldaja lapse perekonnas hooldamise lepingu alusel ja õigus taotleda hüvitist tekib järgmisel päeval päevast, mil lõpetatakse vanemahüvitise seaduse alusel saadava hüvitise maksmine. Õigus taotleda hüvitist lõpeb lapse kandmisel koolieelse lasteasutuse või kooli nimekirja.

Tallinn finantseerib isikule lapsehoiuteenuse  maksimaalselt 124 euro ulatuses kalendrikuus. Kui isikul ei jagu rahalisi vahendeid lapsehoiuteenuse eest maksmiseks, siis on tal võimalik pöörduda oma elukohajärgse linnaosavalitsuse sotsiaalhoolekandeosakonna poole ja taotleda sissetulekust sõltuvat ühekordset sotsiaaltoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles