Püüa välk pildile ja võida perereis!

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Energiakeskuse välgugeneraator.
Energiakeskuse välgugeneraator. Foto: Energia avastuskeskus

Ilmateade lubab, et sel nädalal näeb välku ja kuuleb müristamist. Energia avastuskeskus kutsub üles pildistama või filmima välku ja äikesega seotud nähtuseid ning saatma fotod ja videod keskuse «Püüa välku» konkursile.

Konkursi tähtaeg on 31. august. Eagruppe ega osalemiskategooriaid sellel konkursil ei ole. Arvesse lähevad kõik 1. juunist 2013 kuni 31. augustini 2015 tehtud fotod/videod. Fotod tuleb saata aadressile konkurss@energiakeskus.ee, videote puhul palutakse need üles laadida Youtube`i või muusse sobivasse kanalisse ning saata energiakeskusele link aadressile konkurss@energiakeskus.ee. Töid võib tuua ka elektroonilisel kandjal Energia avastuskeskuse kassasse aadressil Tallinn, Põhja pst 29. Tööd tuleb märgistada oma nime, pildistamise või filmimise kuupäeva, lühikese kirjelduse (koht, kellaaeg) ning saatja vanusega.

Konkursi žürii, mis koosneb Energia avastuskeskuse töötajatest, valib välja võidutöö, mille esitaja saab perepääsmed Energia avastuskeskuse näituste ja lisaprogrammide külastuseks ning ning neile on preemiaks ka reis Soome teaduskeskusesse Heureka.

Lisaks annab Energia avastuskeskus välja eriauhindu laekunud töödele vastavalt nende laekumise arvule ja kvaliteedile.

Parimatest töödest koostatakse keskuse kodulehele virtuaalne näitus «Püüa välku!» ning neist monteeritakse kokku video, mida näidatakse keskuse näitustel ning kodulehel.

Energia avastuskeskus on kaasaegne kogupere külastuskeskus, mis töötab välja «käed külge» näituseid ning õppekavast lähtuvaid programme loodus- ja reaalteaduste teemadel. Tallinna 102 aastat vanas endises elektrijaamas asuva keskuse staareksponaadiks on Tesla generaator Faraday puuris ehk välgugeneraator, millega saab näitusesaalis teha kuni 3 meetriseid välgunooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles