Homme algavad vanalinnas XVI Keskaja Päevad

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskaja päevade vibuturniir.
Keskaja päevade vibuturniir. Foto: Peeter Langovits

9. - 12. juulini toimuvad Tallinna vanalinnas XVI Keskaja Päevad – neljal päeval muutub Raekoja plats ja Niguliste kiriku ümbrus taas õitsvaks hansalinnaks.

Keskaja Päevade südameks on Meistrite Turg Raekoja platsil, kus pakutakse parimaid käsitöökaupu lähedalt ja kaugelt ning turg tegutseb iga päev.

Kõigil neljal päeval pakutakse linnarahvale Raekoja platsi laval meeleolukaid kontserte, ülesastumisi ja keskaegset meelelahutust.

9. juulil kell 13 toimub avarongkäik, mis algab Viru väravate juures ja avatseremoonia toimub Raekoja platsil 13.15. Kell 20 astub Raekoja platsil üles Keskaja Päevade peaesineja, ansambel Poeta Magica Saksamaalt.

10. juulil kell 21.30 toimub ringkäik-etendus Vanalinna legendide radadel koos õpetatud emanda, muusikute ja põnevate tegelastega keskajast. Algus Hopneri maja eest (Raekoja plats 18).

11. juulil kell 12 algab keskaegne rüütliturniir, mille avatseremoonia toimub Raekoja platsil ning  rongkäiguga liigutakse turniiri toimumispaika Väikese Rannavärava bastioni kõrvale. Mõõtu võtavad ratsanikud ja vibukütid, pakutakse sööki-jooki, oma osa annavad muusikud, tuleneelajad ja narrid. 11. juuli õhtul kell 19 esineb ansambel Rondellus Katariina kirikus kavaga «Cantigas de Santa Maria».

12. juulil on jalutuskäikude päev, kus tutvustatakse vanalinna ajalugu.

Niguliste kiriku kõrval toimetab ka keskaja küla. Kätt saab proovida erinevates keskaegsetes meistrikodades ja õpitubades, toimuvad osavus- ja jõumängud, väike rüütlikool, mõõgavõitlejad ning antakse võimalus ka oma vibuküti oskusi proovile panna. Lisaks on kohal Rändav lodjakoda, ehtemeistrid ja palju muud huvitavat.

Täpsema programmi ja info leiab Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu veebilehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles