Mustamäe kirik läheb maksma 2,5 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisugune hakkab välja nägema Mustamäele rajatav kirik.
Niisugune hakkab välja nägema Mustamäele rajatav kirik. Foto: Karisma arhitektid OÜ

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) hinnangul läheb Tallinnasse Mustamäele rajatav kirik maksma 2,5 miljonit eurot.

«Kui kõik plaanikohaselt läheb, valmib jaanuaris 2016 ehitusprojekt ja suvel 2016 alustatakse ehitusega," ütles EELK konsistooriumi kantsler Ülle Keel. «Kirik peab olema valmis 2022. aasta suveks. Ehituse orienteeruv maksumus on 2 500 000 eurot,» lisas ta.

EELK ja Tallinna linn allkirjastasid 1. juulil lepingu, mis võimaldab rajada Mustamäele rajada. Leping võimaldab rajada Mustamäele tänapäevastele vajadustele vastava kirikuhoone, mis toimiks lisaks usutalituslikule tegevusele ka kohalike elanike ühistegevust edendava keskusena.

2012. aastal sõlmisid Tallinna linn ja EELK eellepingu, millega anti EELK-le õigus linna omandis oleva Kiili tänav 9 maa kasutamiseks, et ehitada sellele kirik. Nüüdseks on läbi viidud kirikuhoone arhitektuurikonkurss ning konkursi võidutöö kohase hoone projekteerimise eeltoimingud ja kirikuhoone eskiisprojekti koostamine.

Kirikuhoonesse on lisaks EELK Mustamäe Maarja Magdaleena koguduse tavategevusele planeeritud ka näiteks ruumid laste päevakeskuse ja noorte tugikeskuse jaoks, erinevad ringiruumid, mida saab kasutada hingehoidlike vestluste ja diakooniatöö tarvis.

Ühtlasi on võimalik kasutada kiriku saali teenistuste välisel ajal kontsertide läbiviimiseks ning kiriku abiruume vaimuliku ja hingehoidliku suunitlusega seminaride ja koolituste korraldamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles