Vanalinna välikohvikutes peremehetsevad rotid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rott.
Rott. Foto: SCANPIX

Tallinna vanalinna välikohvikutes ehmatavad pimeduse varjus terrassidele tungivad rotihulgad nii külastajaid kui ka teenindajaid.

Ühe noobli vanalinna hotelli välirestorani teenindajad möönsid, et probleem ei seisne mitte mõnes rotis, vaid pigem mõnekümnes, kes pimeduse saabudes hulgakesi ja kartmatult laudade vahel jooksma hakkavad, pannes teenindajaid kiljudes terrassilt põgenema.

Tallinna keskkonnaametist kinnitati ERR-i uudisteportaalile, et nad on vanalinna toitlustuskohtade rotiprobleemist teadlikud, kuid linnal selle teemaga tegelemiseks kohustust ega võimalusi pole. Rotitõrjet peab iga kohvik ise tellima, selleks kohustab neid ka veterinaarnõuetest tulenev enesekontrolliplaan ning rahvatervise seadus.

Harjumaa veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar leidis, et rotimürgi kasutamine toitlustuskohtadesse ei sobi, kuna võib hooletul käitlemisel sattuda ka inimese toidulauale ning soovitas selle asemel inimkõrvale kuuldamatu sagedusega häälpeleteid kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles