Galerii: Hirvepargis tähistatakse dalai-laama sünnipäeva

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Hirvepargis tähistatakse täna õhtul kontserdiga Nobeli rahupreemia laureaadi ja Tiibeti vaimse juhi dalai-laama 80. juubelit.

Kontserdil «Headuse väel» astuvad üles Tõnis Mägi, Riho Sibul, Sven Grünberg, Ott Lepland, Liisi Koikson, Chalice, Kärt Johanson, Arno Kalbus ja Krista Citra Joonas. Kontsert on kõigile tasuta.

Budismi Instituudi direktori Sven Grünbergi sõnul on Tema Pühadus XIV dalai-laama väsimatu rahu ja vägivallatuse eestkõneleja, kelle sõnum armastusest, mõistmisest  ja universaalsest vastutusest omandab erilise tähenduse just praeguses konfliktiderohkes maailmas. «Dalai-laama sümboliseerib ülimat mõistmist mitte üksnes budistide, vaid kõikide mõtlevate inimeste jaoks, kes soovivad elada hoolivamas ja teistega arvestavas ühiskonnas,» lisas Grünberg.

Tänasel kontserdil esinevad sõnavõttudega riigikogu Tiibeti toetusrühma liikmed Andres Herkel, Artur Talvik ja Yoko Alender ja Budismi Instituudi juht Sven Grünberg ning Kaire Rjadnev-Meristo Tiibeti Mastifite Ühingust.

Kontserdil loetakse ette Mart Laari koostatud ühisavaldus ja õnnesoovid juubilarile.

Vabaõhulava kõrval on avatud väike telk, kust leiab lähemat infot dalai-laama ja Tiibeti kohta. Samuti on seal võimalik salvestada oma isiklik sõnum või soov, mis edastatakse dalai-laamale tema Londoni esindaja vahendusel.

Tema Pühadus XIV dalai-laama on Eestit külastanud kolmel korral (1991, 2001, 2011).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles