Trollibuss viidi juubeli auks vabaõhumuuseumi juurde

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Eile täitus 50 aastat esimese trolliliini avamisest Tallinnas ning juubeli auks viidi üks trollibuss Rocca al Mare vabaõhumuuseumi ette.

Muuseumi väravasse toimetatud troll on saanud äsja uue välimuse, nagu ka teine troll, mis seisis õhupallidega ehituna Paldiski maanteel trollipargi kõrval. «Juubeli auks on viis  Solarise trolli märgistatud sini-valgete rombidega, nii nagu trammid on punaste ja bussid salatiroheliste rombidega. Jõudumööda korrastame kõik 51 Solarise trolli,» rääkis Tallinna Linnatranspordi ASi juhatuse esimees Enno Tamm.

Eile õhtul peeti vabaõhumuuseumi kiigeplatsil trollitöötajate pidulik vabaõhuüritus. «Täname väärikaid töötajaid, kellega koos oleme jõudnud Tallinna trollibussiliikluse 50. aastapäevani, nende pikaajalise tööpanuse eest linnaelanike teenindamisse, ning kõige staažikamaid austame trolliliikluse juubelimedali ja tänukirjaga,» rääkis Tamm.

45 aastat trollijuhina töötanud Saima Heinberkile anti üle Tallinna raemedal. Heinberk oli üllatunud, kas tõesti on tal möödunud trolliroolis nii palju aastaid. Ta ütles, et naised saavad suurte ühissõidukite juhtimisega suurepäraselt hakkama, ja arvas, et noored võiksid trollijuhi elukutse valida julgemalt.

Tallinna trolliliikluse sünnipäev on 6. juulil 1965, kui Estonia teatri eest saadeti pidulikult teele esimene trollibuss liinil Estonia-Hipodroom.

Järgmise, 2. trolliliini Estonia-Mustamäe avamiseni 1967. aasta oktoobris kulus veel üle kahe aasta ning 3. trolliliin asus tööle 1969. aasta juulis. Pool aastat hiljem hakkasid trollid sõitma Estonia juurest ka Balti jaama, mis hiljem muutus liiniks Balti jaam – Mustamäe. Väike-Õismäe trolliliinid nr 6 ja 7 ehitati välja 1980. aastal ning kahe aasta pärast lisandus neile liin nr 8. Trolliliin nr 9, Kopli-Keskuse avati 1987. aasta detsembris. Praegu teenindab sõitjaid seitse trolliliini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles