Tallinna Teletorn tähistab pidustustega 35. sünnipäeva

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna teletorn.
Tallinna teletorn. Foto: Martin Ilustrumm

9.–11. juulini tähistab Tallinna Teletorn oma 35. Sünnipäeva ja sel ajal toimub teletornis ja õuel palju tasuta üritusi nii lastele kui täiskasvanutele. 

«Tallinna Teletorn on ennast tõestanud elamuskeskusena, kus toimub kogupereüritusi, erinevaid kontserte-etendusi ning spordivõistlusi – seda kõike pakume oma külalistele ka Teletorni 35. sünnipäeva puhul. Lapsi on ootamas joonistamise-meisterdamise võimalused, toimuvad vahvad viktoriinid ning 9. juulil vaatemänguline Ahhaa Teadusteater. Torni õuele on rajatud turnimispuud, ETI lennurada ja UFO-mäng. Lastel hoiab tuju üleval kõigi lemmik maaväline olend ETI,» rääkis teletorni juhataja Riina Roosipuu.

«Teletorni sünnipäeva tähistamise juurde on juba kolm viimast aastat kuulunud Base Jump Boogie ehk langevarjuhüpped Teletornist. Ka tänavu on siia tulemas rahvusvaheline seltskond, kes hakkavad võistlema täpseima maanduja tiitlile. Hüpped toimuvad kõigil kolmel päeval. Teletorn on üks väheseid ehitisi maailmas, kus sellist ekstreemset hobi saab ametlikult harrastada ning seetõttu on kohal kogu base langevarjurite eliit. Langevarjureid on tulemas ligi 50 ja 20 erinevast riigist, kaugeimad paigad on Kolumbia ning Austraalia,» lisas Roosipuu.

Muusikasõpru on  9. juuni õhtul kell 19 ootamas tõeline maiuspala – alati särtsakas Kaire Vilgats ja Estraadiraadio. Tegevused-üritused on Teletorni õuel tasuta. Hommikul oodatakse külalisi juba kell 10, mil alustavad hüppeid base jumper’id. Teletorni juubeliks ilmus ka raamat «314 meetrit vabadust».

«Tallinna Teletorni olemasolu eest peame tänama 1980. aasta Moskva olümpiamänge ning Tallinnas toimunud purjeregatti. Kui poleks olnud neid sündmusi, ei oleks nähtavasti tol ajal uut teletorni ehitatud. Paradoksaalsel  kombel sai 11 aastat hiljem just sellest nõukogudeaegsest ehitus-ja tehnoloogiaimest Eesti iseseisvumise sümbol. Tänaseks juba 35-aastane Tallinna Teletorn esindab igati väärikalt oma uut rolli, olles ajaloolise väärtusega maamärk  eestlase jaoks ning atraktiivne ja omapärane ehitis turistile. Teletorn ei vanane, vaid muutub aastatega värskemaks – anname endast parima, et tuua siia iga aastaga juurde nii  tehnilist innovatsiooni kui kultuuri,» rääkis Roosipuu.

Sünnipäeva kava vaata siit.

Tallinna Teletorn (www.teletorn.ee) on ringhäälingu saadete edastamiseks ehitatud hoone, mis on Eesti kõrgeim ehitis – torni kõrgus on 314 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles