Tartu maantee Mõigu-Jüri lõigul läheb kitsaks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remondi käigus tehakse korda neli viadukti.
Remondi käigus tehakse korda neli viadukti. Foto: Google StreetView

Maanteeameti teatel muutub selle nädala esimesest poolest liikluskorraldus Harju maakonnas Tallinna-Tartu maanteel Mõigu-Jüri lõigul (km 5,7-12,6).

Liiklusele suletakse täielikult Tallinna-Tartu sõidusuund ning liiklus suunatakse ümber Tartu-Tallinn sõidusuunale. Kehtima hakkab 2+1 sõidurada Tallinn-Tartu suunal tööpäeviti kella 12.00-05.00 ja 2+1 Tartu-Tallinn suunal tööpäeviti kella 05.00-12.00. Suletuks jäävad Tuleviku ja Peetri tee ristmik ning Vägeva tee ristmik Tartu maanteega. Ümbersõit on tähistatud ning toimub Mõigu tee kaudu. Teekond pikeneb ümbersõidu tõttu ligikaudu 1,5 kilomeetrit.

Mõigu-Jüri lõigul renoveeritakse neli viadukti, mis viiakse vastavusse tänapäevaste nõuetega kandevõime ja kõrgusgabariidi osas. Lisaks kaasajastatakse kahe viadukti valgutuss, rajatakse müratõkkeseinad, korrastatakse mahasõidud ning rajatakse normikohase laiusega bussitaskud bussipeatustesse.

Rekonstrueerimise käigus viiakse Mõigu Jüri teelõik vastavusse Euroopa liiklusohutus-, koormus- ja keskkonnastandarditele. Remonttöid teeb AS Teede REV-2, ehituse järelevalvet Teede Tehnokeskus AS. Rekonstrueerimise lepingu kogumaksumus on 8 311 637,99 eurot. Ehitust rahastab 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond. Teelõigu rekonstrueerimine lõpeb tuleva aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles