Eksperdid: roomik teeb Männiku nõmmele head

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Eestimaa Looduse Fondi (ELF) eksperdid soovitasid Tallinna külje alla Männikule loodaval kaitseväe harjutusväljakul asuvat nõmme palju tallata ja seal roomikmasinaga sõita, vahendas valitsuse kommunikatsioonibüroo.


2006. aastal Eesti Looduse Fondi tehtud Männiku harjutusvälja loodusväärtuste inventuur näitas, et Männiku harjutusväljaku lähiümbruses ei ole kaitsealuseid loodusvarasid peale Männiku kõre ja kivisisalike püsielupaiga.

Looduskaitselisest vaatenurgast on oluline nõmme-elupaik, mis on säilinud tänu intensiivsele inimtegevusele.

Seetõttu peavadki ELFi eksperdid oluliseks militaartegevuse jätkumist nõmmekoosluse kaitse huvides - nõmmel soovitatakse ka palju tallata ja sõita roomikmasinaga, teatas kommunikatsioonibüroo.

Valitsus kiidab homsel istungil tõenäoliselt heaks korralduse, millega rajatakse Tallinna külje alla Männikule kaitseväe harjutusväljak.

Harjutusvälja pindala on 1 246,39 hektarit ja välispiiri pikkus 23 kilomeetrit. Ala viiakse vastavusse harjutusvälja nõuetega ja tagatakse metsade majandamine vastavalt metsaseadusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles