Linnalabor kogub ideid kesklinna mereääre paremaks muutmiseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnalabor kuulutas täna välja ideekorje, et koguda ideid Tallinna kesklinna mereääre atraktiivsemaks ja aktiivsemaks muutmiseks.

Õilsat ettevõtmist toetavad Tallinna Sadam, Noblessneri sadam ja Tallinna linnaplaneerimise amet.

«Miks me seda teeme? Sellepärast, et meile tundub, et tallinlased on ära unustanud, et nad elavad merelinnas,» selgitas Linnalabori esindaja Teele Pehk. «Tuleks rohkem nõuda, et mere ääres midagi toimuks, aga ka ise teha. Ideekorje ongi mõeldud igas vanuses inimestele, kes suudavad suhelda eesti, vene või inglise keeles,» lisas ta.

Igaüks saab oma häid ideid Russalka ja Noblessneri vahele jääva mereäärse ala kohta esitada kuni 31. augustini meretallinn.ee. Paberile pandud ideid saab esitada Tallinna Merepäevadel 17.-19. juulil.

«Ideid võivad esitada kõik, kes unistavad merelinnas elamise paremast tunnetamisest, erinevaid tegutsemisvõimalusi pakkuvast mereäärest, vee ääres mõnusast ajaveetmisest ning mereäärsete kinnisvaraarenduste kiiremast teostumisest,» selgitas Pehk. «Teretulnud on unistavad ideed! Tasub unistada suurelt ja samas mõelda praktiliselt: mis on praegu kesklinna mereäärest puudu ning millised muudes merelinnades kogetud (ruumi)lahendused sobiksid Tallinnale. Ootame eeskätt linnaruumi, vaba aja veetmise ja mere ääres olemisega seonduvaid ideid.»

Kogutud ideedest paneb Linnalabor kokku tegevuskava, millest saavad väärt mõtteid nii mereäärsete maatükkide omanikud kui ka linnaelanikud, kes soovivad veeäärset ruumi rohkem kasutada. Ideekorjel pole võitjaid ja mingeid auhindu ei jagata. Parimate ideede esitajatel on siiski vähemalt teoreetiline võimalus näha tulevikus oma idee teostumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles