Teetööd muudavad Mõigus Tallinna-Tartu maantee liikluskorraldust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont, foto on illustratiivne.
Teeremont, foto on illustratiivne. Foto: ARVET MÄGI/VIRUMAA TEATAJA

Sel nädalal alustati Tallinna-Tartu maantee Mõigu-Jüri teelõigul liikluse ümbersuunamiseks vajalike üleminekute ja ajutiste bussipeatuste rajamist, järgmisel nädalal suletakse I ehk Tallinna-Tartu sõidusuund ning kogu autoliiklus suunatakse teisele poole eraldusriba.

Ettevalmistustööde ajal on sõidukite liikluskiirus teelõigul piiratud 70 km/h. Järgmisel nädalal suunatakse remonttööde ajaks kogu liiklus II ehk Tartu-Tallinna sõidusuunale. Liiklusele avatuks jäävatel sõiduradadel hakkab remonttööde ajal kehtima muutsuunaga liiklus. Hommikul kella viiest kuni keskpäeval kell kaheteistkümneni on Tallinna suunal avatud kaks sõidurada ja Tartu suunal üks sõidurada. Alates keskpäevast kuni järgmise päeva varahommikul kella viieni on kaks sõidurada avatud Tartu suunal ning üks rada Tallinna suunal. Liikluskorralduse muudatus on tähistatud infotahvlite ja suunaviitadega. Sõidukite liiklemiskiirus on piiratud 70km/h.

Mõigu-Jüri lõigul renoveeritakse neli viadukti, mis viiakse vastavusse tänapäevaste nõuetega kandevõime ja kõrgusgabariidi osas. Lisaks kaasajastatakse kahel viadukti valgus, rajatakse müratõkkeseinad, korrastatakse mahasõidud ning rajatakse normikohase laiusega bussitaskus bussipeatustesse.

Riigimaantee nr 2 Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa Mõigu-Jüri teelõigu rekonstrueerimise eesmärgiks on paremad ühendused TEN-T võrgustikus, et muuta nii kohalik kui antud maanteed kasutav transiitliiklus sujuvamaks. Samuti on eesmärgiks parandada sõidutee ning viaduktide seisukorda, liiklusohutust ning arendada taristut. Rekonstrueerimise käigus viiakse Mõigu Jüri teelõik vastavusse Euroopa liiklusohutus-, koormus- ja keskkonnastandarditele. Liiklusolude parandamisega kaasneb sujuvam liiklus ja sellest tulenev kütuse tarbimise vähenemine ning efektiivsem mootorite töö, mis omakorda vähendam liiklusest tingitud õhusaaste hulka. Lisaks muutub paremaks ka looduskeskkond ning inimeste elukeskkond tänu saaste, tolmu ja müra vähenemisele.

Remonttöid teeb AS Teede REV-2, ehituse järelevalvet Teede Tehnokeskus AS. Rekonstrueerimise lepingu kogumaksumus on 8 311 637,99 eurot. Ehitust rahastab 85 protsendi ulatuses Euroopa Liidu ühtekuuluvusfond. Teelõigu rekonstrueerimine lõpeb tuleva aasta septembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles