TTÜ-le saab sisseastumisavaldusi esitada veel 24 tundi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TTÜ peahoone Mustamäel
TTÜ peahoone Mustamäel Foto: Marina Puškar

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) lõpetab uute üliõpilaste vastuvõtu veidi vähem kui 24 tunni pärast, reedel kell 15. Praeguseks on laekunud ühtekokku 8531 sisseastumisavaldust.

Täna, neljapäeval kella 15 seisuga oli TTÜ bakalaureuseõppesse astumiseks esitatud 4230 avaldust, järgnesid magistriõpe 2339, rakenduskõrgharidusõpe 1447, inseneriõpe 397 ja doktoriõpe 118 avaldusega. Kokku võtab Eesti ainus tehnoloogiaülikool tänavu vastu ligikaudu 4000 uut üliõpilast.

TTÜ vastuvõtuspetsialisti Kirsti Naaberi sõnul soovitakse bakalaureusetasemel kõige enam õppida ärindust ja informaatikat, mõlemale erialale on esitatud üle 500 sisseastumisavalduse. «Konkursisõel on bakalaureusetasemel kõige tihedam halduskorralduse erialal, kus ühele õppekohale kandideerib ligikaudu 14 inimest,» rääkis Naaber. «Järgnevad ärindus konkursiga 4,3, keskkonnajuhtimine konkursiga 5,6, geenitehnoloogia konkursiga 5,4 ja küberfüüsikaline süsteemitehnika konkursiga 5,35. Alla ühe on konkurss rahvusvahelise ärikorralduse, õigusteaduse, rahvusvaheliste suhete, maa-teaduste ja geotehnoloogia, meretehnika ja väikelaevaehituse ning elektroenergeetika erialal, nii et neis valdkondades on hetkel kõige lihtsam bakalaureuseõppesse pääseda.»

Sisseastumise infosüsteemis SAIS saab avaldusi esitada kuni 3. juuli kella 15ni. TTÜs kohapeal saab kõrghariduse esimesse astmesse dokumente esitada tööpäevadel 25. juunist 3. juuli kella 15-ni, samal ajavahemikul on seda võimalik teha kõigis viies TTÜ kolledžis: Tartu, Virumaa, Tallinna ja Kuressaare kolledžites ning Eesti Mereakadeemias. Magistriõppesse saab TTÜs kohapeal esitada dokumente täna, 2. juulil kella 18ni.

Uusi tudengeid võetakse vastu kokku 104 erialale. Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppes on vastuvõtt 50 erialale, magistriõppes 44 ning doktoriõppes kümnele õppekavale. Vastuvõtt TTÜsse on kolmes õppevaldkonnas: tehnika, tootmine ja ehitus; loodus- ja täppisteadused; sotsiaalteadused, ärindus ja õigus. Magistriõppes on uueks õppekavaks Euroopa arhitektuur. Samuti toimub üle mitme aasta vastuvõtt maastikuarhitektuuri erialale, nüüdsest Tallinna Kolledži õppekavana.

Enamikule TTÜ bakalaureuse- ja inseneriõppe erialadele kandideerimiseks on vajalik laia matemaatika ja eesti keele riigieksami sooritamine. Laia matemaatika riigieksami tulemus peab olema vähemalt 50 punkti, eesti keele eksamitulemus vähemalt 35 punkti, kahe eksami summa vähemalt 100 punkti. TTÜ majandusteaduskonna, Tartu Kolledži keskkonnajuhtimise ning Tallinna kolledži maastikuarhitektuuri erialadele saab kandideerida ka kitsa matemaatika riigieksami tulemusega, ent laia matemaatika riigieksamitulemus annab lisapunkte. Sotsiaalteaduskonna erialadele kandideerimine on sisseastumiskatsetega. Rakenduskõrgharidusõppesse kandideerimiseks on nõutav minimaalne keskharidust tõendava dokumendi keskmine hinne 3,5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles