Tallinnas hakkab sõitma 44 konditsioneeriga bussi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uute busside demonstratsioon Vabaduse väljakul.
Uute busside demonstratsioon Vabaduse väljakul. Foto: Liis Treimann

Tallinna Linnatranspordi AS-i (TLT) juhatuse esimees Enno Tamm ja firma MAN Truck & Bus AG Ida-Euroopa regiooni asepresident Roland W. Schacht kirjutasid teisipäeval alla lepingu, millega TLT ostab 20 uut diiselbussi.

Riigihanke korras soetab TLT endale kümme tavalist 12 meetri pikkust ning kümme 18,75 meetrist liigendbussi. Kõigi nende linnaliinibusside diiselmootorite heitenorm vastab Euro 6 nõuetele ehk sõidukid on igati keskkonnasõbralikud. Uued bussid jõuavad kohale käesoleva aasta lõpus.

Tänavu 1. juunil allkirjastas TLT hankelepingu, millega ostab firmalt Volvo Bus Corporation 24 hübriidbussi, mis sõidavad nii elektri- kui diiselkütusega. Mullu ostis TLT samuti 20 uut MAN-i diiselbussi, millest 15 olid 12 meetri pikkused ja viis liigendbussid.

Tamme sõnul on uute busside juures oluline ka see, et nad kõik on varustatud konditsioneeridega. Mõlema tänavuse hankega ostetud bussid on varustatud konditsioneeridega, nii et meil sõidab varsti ringi 44 konditsioneeritud bussi. See moodustab kümme protsenti meie bussidest. Nendes bussides saab ka suvel 30-kraadise kuumusega mugavalt sõita,» lausus Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles