Energia avastuskeskus kutsub iluteaduse perepäevale

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Energia avastuskeskus

Tallinnas, sadama veerel ja Vanalinna väravas, asuv Energia avastuskeskus kutsub peresid sel nädalavahetusel, 4. ja 5. juulil, põnevat ühistegevust pakkuvatele iluteaduse perepäevadele.

Sel teemal pakuvad katsetamislusti mitmed keskuse «Valguse ja optika» näituse interaktiivsed eksponaadid. Peeglieksponaatide juures saavad külastajad teha lustlikke perepilte ning ka kosmeetikakeemiat puudutavates, «Vahutab, vahutab!», töötubades räägitakse iluteadusest.

Enam kui sada loodus- ja reaalteadusi selgitavat «käed külge» eksponaati on keskuse näitusel perepäevaliste päralt. Saab vaadata ka planetaariumifilmi «Tähetolm ja Päikese pere», väiksematele külastajatele toimub planetaariumiprogramm «Tähejänku» kus saab teada, millest on Kuu tehtud ning kes on kuujänesed ning näeb ka välku ja «Juuksed püsti» staatikademonstratsiooni.

Sel suvel toimuvad keskuse perepäevad kaks korda kuus ja need on pühendatud erinevatele teadusteemadele. 18. ja 19. juulil saab perepäevadel avastada heli ja muusika maailma. 1. ja 2. augustil kutsutakse peresid avastama toidu ja tervisega seotud teadust ning 29. ja 30. augustil valmistatakse lapsi ette pikaks kooliaastaks energiateemadele pühendatud perepäevadega. Perepäevade tegevused viiakse läbi nii eesti kui vene keeles.

Täpsema kava leiab keskuse kodulehelt või Facebooki lehelt. Energia avastuskeskus on peredele ja lastele teadusnäitusi ja programme loov külastuskeskus, mis taasavati põhjaliku renoveerimise ja täieliku ekspositsiooniuuenduse järel aasta tagasi. Esimesel taasavamise järgsel aastal külastas keskust enam kui 102 800 inimest.

 Energia avastuskeskuse asutajateks on Eesti Energia AS, Tallinna linn, Tallinna Tehnikaülikool ja AS Tallinna Soojus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles