Paldiski maantee kortermajas lõhkeainega ähvardanud mees peeti kinni

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas Väike-Õismäel Paldiski maanteel asuvas kortermajas ähvardas eakas mees pealelõunal kaaselanikke lõhkeainega.

«Kella 15 ajal sai häirekeskus teate lõhkeainega ähvardamisest Tallinnas Väike-Õismäel Õismäe tee 177 asuvas kortermajas,» rääkis politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja prefektuuri pressiesindaja Helen Uldrich Postimehele.

Võimalik ähvardaja sulges end oma korterisse. Ohu ennetamiseks ning asjaolude kontrollimiseks evakueerisid korrakaitsjad esmalt maja elanikud.

Juhtunu lahendamiseks kaasati politsei läbirääkijad ja eriüksus. Kella 19.30 ajal pidasid politseinikud ähvardamises kahtlustava mehe kinni ning viisid ta ütluste andmiseks jaoskonda. Ühtegi teist inimest korteris ei viibinud.

Demineerijad kontrollisid sündmuskoha üle ja majast lõhkeainet ei leitud. Kella 20 ajal lubati majaelanikud tagasi oma kodudesse. Ükski inimene viga ei saanud.

Põhja prefektuuri operatiivjuht Veiko Randlaine kinnitas, et reaalset ohtu kellegi elule ja tervisele ei olnud, kuid lisas, et ühtegi sarnast ähvardust ei saa võtta kergekäeliselt. «Iga selline ähvardus võib olla tõsine risk turvalisusele, mistõttu on nii politsei kui ka päästjad alati valmis kiiresti ja jõuliselt reageerima. Õnneks selgus, et täna ei olnud kellegi elu või tervis ohus, ent sellise veendumuseni jõudmine nõudis nii päästjatelt kui ka korrakaitsjatelt mitmete tundide pikkust tööd.»

Ähvardamises kahtlustatav 77-aastane mees ei ole varasemalt politsei huviorbiidis olnud, samuti ei ole teda kriminaalkorras karistatud. Juhtunu täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles