Rummu kergliiklustunnel valmib suve lõpuks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pandi nurgakivi Rummu tee kergliiklustunnelile, mis valmib septembrikuu alguseks.

Tulevastele põlvedele sai betooni sisse pandud aga kapsel sümboolsete meenetega. Pirita linnaosavanem Tõnis Mölder pani kapslisse jalgrattakella ning värske Postimehe ja Pirita lehe.

Pirita spordikeskuse direktor Aavo Aunroos lisas sinna ühe mälestusmedali ja mõned euromündid ning spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilves pani vutlarisse tunneli projekti.

Nurgakivi panekust võtsid osa veel abilinnapea Kalle Klandorf, riigikogu liige Jüri Ratas, , Eesti Olümpiakomitee asepresident Toomas Tõnise ja teised, kes on projektiga lähemalt või kaugemalt olnud seotud.

Mölder rõhutas, et Pirita Spordikeskuse viimane etapp loob turvalisust sportlastele, kes spordikeskuse ja Lillepi pargi radu kasutavad. «Spordikeskuses treenib palju lapsi ja terviserajad on populaarsed igas eas treenijatele. Usun, et tunnel näitab oma olulisust kasutajate näol juba esimestel päevadel,» rääkis Mölder.

Klandorf tänas kõiki panuse eest tunneli valmimisele ja lisas, et võib vaid rõõmu tunda, et sõnadest ja kirjadest paberil on nii palju kaugemale jõutud ning tunnel on valmimas. „Tunneli ehitamisega on Tallinnal õnneks ka juba palju kogemusi. Ega see Ülemiste tunnelist ju palju ei erinegi,» lausus abilinnapea.

Tunneli kogupikkus on 91 meetrit, sellest 20,5 meetrit on kinnine osa. Ehituse maksumus on üle 561 000 euro. Tallinna spordi-ja noorsooamet koostöös Pirita spordikeskusega ehitab kergliiklustunneli seoses osalemisega Euroopa Liidu välisprojektis «Pirita Spordikeskuse multifunktsionaalne arendamine», mida rahastati meetme «Linnaliste piirkondade arendamine» alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles