Tallinna väikepoed enam viina müüa ei tohi

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keldripood Lasnamäel.
Keldripood Lasnamäel. Foto: Albert Truuväärt

Alates 1. juulist ei saa Tallinnas enam osta kanget alkoholi tanklatest ja pisipoodidest, mille üldpind on väiksem kui 150 ruutmeetrit.

Mitmed Tallinna keldripoed on seetõttu vägisi laiendanud oma üldpinda, et mahtuda uutesse nõuetesse. Linnavolikogu võttis juba mullu novembris vastu määruse, millega muuhulgas piiratakse kangema kui 22 mahuprotsendiga alkohoolsete jookide müük tanklapoodides, koolide vahetus läheduses olevates poodides ja kauplustes, mille üldpindala on väiksem kui 150 ruutmeetrit, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Toona puudutas see 187 kauplust, tänaseks on mitmed keldripoed leidnud lahenduse just laienemises.

«Üldiselt on päris palju ettevõtjaid, kes on meile esitanud kõik vajalikud dokumendid ja palunud kontrollida, kas neil on õigus ka alates 1. juulist kanget alkoholi müüa. Esitatakse rendileping koos kaubandustegevuseks ette nähtud ruumide skeemiga. Ja need ruumid peavad olema omavahel ühendatud,» rääkis Tallinna ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse osakonna juhataja Aave Jürgen.

«Eriti Lasnamäelt tuleb selliseid küsimusi, et kas nii sobib, kui ma korrusmaja teises otsas endale veel ühe keldri üürin, aga me oleme kõigile vastanud, et nii see asi ei lähe. Ruumid peavad olema üheskoos, omavahel ühendatud vähemalt koridori või trepiga. Samuti peab olema tegemist kaubanduseks mõeldud pinnaga. Suvaline kelder ei lähe arvesse,» selgitas Jürgen. Ruumid peavad tema sõnul moodustama ühe terviku.

Poodnike seaduskuulekust hakkab ettevõtlusamet põhjalikumalt kontrollima augusti teisel poolel. Praegu on ametnike esmaseks prioriteediks elanike kaebused müra kohta, mida näiteks vanalinna piirkonnast laekub massiliselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles