Randmepael aitab leida rannas kadunud last

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvepäev Pirita rannas.
Suvepäev Pirita rannas. Foto: AFP / Scanpix

Tallinna randades on ka tänavu kasutusel laste randmepaelad, mida lapsevanemad saavad rannavalvuritelt randa tulles oma väikelaste jaoks küsida ja mis võimaldavad laste kaotsimineku korral kiire kontaktivõtu lapsevanemaga.

Sotsiaal- ja tervishoiuamet on uued randmepaelad rannavalvega tegelevale G4S-ile üle andnud, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Laste turvalisuse kindlustamiseks on  tänavu tellitud esialgu 3500 spetsiaalset rebimis- ja veekindlat randmepaela.  Nagu ka varasematel aastatel  jaotab rannavalve G4S Tallinna avalikes supelrandades väikelaste vanematele silmatorkavaid oranže paberist randmepaelu, millele saab kanda lapsevanema kontakttelefoni numbri ja lapse nime. Käepaelad ja kirjutusvahendid on kättesaadavad rannavalve kabiinides, need on tasuta. Randmepaela kinnitades tuleks lapsele selgitada, et laps saab alati punases riietuses rannavalvuritelt abi küsida.  Samas ei tohiks lapsevanemad rannamõnudele keskendudes siiski unustada, et üksnes pael lapsi ei kaitse.   

Eesti- ja venekeelne informatsioon randmepaeltest on paigutatud riietuskabiinidesse.

Tallinnas on viis avalikku randa: Stroomi, Pirita, Kakumäe, Pikakari ja Harku, kus tegutseb iga päev paarkümmend G4S rannavalvurit. Suure veekogu juurde sattudes võib suurematelgi lastel kaduda orientatsioon vanemate leidmiseks ja kogemused näitavad, et suve jooksul viivad  G4S rannavalvurid oma vanematega kokku kümneid pealinna randades ära eksinud lapsi, samuti päästetakse lapsi uppumisohtlikust olukorrast. Üha sagedasemaks on muutunud ka rannavalvurite poolt osutatav  esmaabi.

Rannahooajal on soodsate ilmade korral populaarsemates, Pirita ja Stroomi rannas 10-12 tuhat puhkajat.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles