Tallinn toetas rahaliselt kuriteoennetust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuriteoennetusprojektide rahastamise raames saavad mitmed lasteaiad turvaseadmed.
Kuriteoennetusprojektide rahastamise raames saavad mitmed lasteaiad turvaseadmed. Foto: Margus Ansu

Tallinna linnavalitsuse kuritegevuse ennetamise komisjon eraldas projektidele 515 566 krooni. Suuremad toetused määrati lasteaedade turvalisuse tagamiseks ning riskilaste ja -noorte nõustamise ning psühholoogilise abi korraldamiseks. Komisjon pidas tarvilikuks ka Tallinna abipolitseinikele varustuse hankimist.

Kuritegevuse ennetamise komisjon eraldas 340 343 krooni kokku kümnele Mustamäe, Õismäe, Nõmme ja Põhja-Tallinna koolieelsele lasteasutusele turvaseadmete ja -uste paigaldamiseks. Lastesõimede ja -aedade turvalisus ning selle tõstmine on kuritegevuse ennetamise komisjoni oluliseks töösuunaks.

Linna lasteasutuste hooned pärinevad erinevatest aegadest, nende ehituskvaliteet ja tehniline seisund ei vasta paljuski nõutavale tasemele. Põhja-Eesti päästekeskuse inspektorid on puuduste osas korduvalt ettekirjutusi teinud. Linna haridusamet määratles objektide loendi ja esitas taotluse toetada halvas seisus lasteasutuste turvalisuse tõstmist. Nimetatud majades puudub signalisatsioon või on kehvas seisus uksed-aknad, mis tuleb enne signalisatsiooni paigaldamist välja vahetada.
 
MTÜ Eesti Vaimse Tervise Ühingu projekti toetati 41 124 krooniga. Ühingu näol on tegemist linnavalitsuse pikaajalise partneriga, kes tegeleb riskigruppi kuuluvate laste ja noortega juba aastaid. Ühing teeb koostööd linna alaealiste komisjonidega ning osaleb mitmes noorsoovahetuse projektis. Taotluses keskendutakse riskilaste ja perede nõustamisele ning  selle aasta viimasesse kvartalisse kavandatud tingimisi karistatud noortele loodud tugigrupile ja selle raames kavandatud ettevõtmistele. Grupp komplekteeritakse koostöös Tallinna vangla kriminaalhooldusosakonnaga ja sellesse kaasatakse kohtulikult tingimisi karistatud noorukid.
 
Komisjon toetas Põhja prefektuuri taotlust ja eraldas 50 000 krooni abipolitseinikele varustuse ostmiseks. Abipolitseinike osalemine avaliku korra tagamisel on kõrge kuritegevuse taseme juures äärmiselt oluline nii prefektuurile kui linnale.

Tallinna ning Põhja prefektuuri vahel tänavu 30. juunil sõlmitud koostöökokkuleppe kohaselt on abipolitseinike tõhusam kaasamine avaliku korra tagamisse üks eelisvaldkondi.
 
 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles