Savisaarele määrati 9000 krooni trahvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Põhja prefektuur määras Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele karistuseks 9000-kroonise rahatrahvi selle eest, et ta ei kajastanud oma mulluses majanduslike huvide deklaratsioonis 2,7 miljoni krooni suurust laenu.

«Väärteo korras määrati karistuseks rahatrahv 9000 krooni, otsus jõustub 15 päeva jooksul,» teatas prefektuuri pressiesindaja Mihkel Loide. Selle aja jooksul on Savisaarel võimalik otsus edasi kaevata.

Savisaar teatas Raepressi vahendusel, et tänab politseid kergendatud karistuse eest. Savisaar hindab kõrgelt, et politsei arvestas sellega, et tegu oli esmakordse seaduserikkumisega, mis ei olnud pahatahtlik.

«Olin ka uurijaga koostööaldis, mis lihtsustas tema tööd. Nähtavasti arvestati otsuse tegemisel nende kergendavate asjaoludega ning seetõttu mulle ei määratudki karistust täies mahus,» ütles Savisaar.

Maksimaalseks karistuseks oleks politsei saanud Savisaarele määrata 18 000 krooni trahvi.

Põhja prefektuur alustas 2. septembril väärteomenetlust, sest linnapea oli esitanud 2009. aasta majanduslike huvide deklaratsioonis mittetäielikke andmeid. Savisaarel oli jäetud deklaratsiooni esitamata 2,7 miljoni kroonine laen, mille andis talle esialgu OÜ Bravotex, hiljem Liechtensteini ettevõtja Peter Kaiser.

Info Savisaare suurlaenust jõudis avalikkuse ette eile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles