Rookass sai nimeks Kusti

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gauride kodumaa on India.
Gauride kodumaa on India. Foto: Maaja Kitsing

Sel nädalal sai Tallinna loomaias nime ja toetajad rookass.

Audentese erakooli õpilased korraldasid koolis laada, kogusid annetusi ja otsustasid toetada rookassi ning aidata sisustada tema uut valmivat puuri.

Kuna noorel Krakówis sündinud ja suvel Tallinna loomaaeda jõudnud rookassipoisil polnud veel nime, korraldati koolis ka nimekonkurss. Valituks osutus nimi Kusti.

Antiloobimajas lasti isasega kokku noor emane gaur. Paarilised tunduvad sobivat ja jäävad kokku, kuni tülli lähevad. Gaurid, Aasiast pärit suurimad tänapäeva ulukveised, on külastajaile nähtavad ka talvekuudel, peaasi, et aedik kiilasjäine poleks.

Linnutiikidel valmis vaheaed ning enamik veelinde pääses tagasi aedikutesse ja tiikidele. Pelikanid ja flamingod aga jäävad juba talvekorterisse. Emane pelikan, kes septembri algul end Riiga saatmiseks kätte ei andnud, saadetakse sel laupäeval Läti poole teele.

Loomaaia asukad on tänulikud kõigile tammetõrude toojaile. Tõrusid armastavad krõmpsutada ja krõbistada sõralised-kabjalised, närilised ja primaadid, samuti ajatatakse neist väikesi tammepuid, mille lehed lähevad toiduks raagritsikatele ja teistele põnevatele putukatele.

Rohket osavõttu leidis teisipäeval loomaaias toimunud bioloogiaolümpiaadi koolivoor 7. klassidele. Õpetajad kasutavad usinasti ka võimalust viia loomaaias läbi koolitunde: zookooli raames saab loomaaia kodulehelt välja printida töölehed õpilastele iseseisvaks täitmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles