Validaatorid kuulutasid nädalavahetusel nii mõnegi sõitja «jäneseks»

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Validaator.
Validaator. Foto: Õhtuleht

Nädalavahetusel teatas validaator nii mõnelegi rohelise ühiskaardiga lehvitanud tallinlasele, et «sõiduõigus puudub», tänaseks on probleem lahenenud.

«Paljud ühiskaardid on ootamatult sõiduks kõlbmatud, kaarti validaatorile näidates tuleb kiri «sõiduõigus puudub». Kohtasin eile lisaks endale veel mitut sama probleemiga inimest. Ühiskaardi infotelefonile on, nagu ikka, võimatu helistada, kuna ootejärjekorrad meeletult pikad,» kurtis Postimehe poole pöördunud tallinlane.

Tallinna transpordiameti piletisüsteemi juhtivspetsialist Tiit Laiksoo sõnul olid ekslikud teated tingitud ilmselt nädalavahetusel toimunud tarkvarauuendustest. «Tuttavad helistasid mulle nädalavahetusel ja kurtsid täpselt sama probleemi. Minu teada tegi süsteemi haldaja AS Ridango nädalavahetusel plaanilist tarkvarauuendust ja ajutised probleemid tekkisid selle käigus. Täna hommikul ma kontrollisin ja kõik oli korras,» ütles Laiksoo.

«Ma väga vabandan kõikide inimeste ees, kellele need häired ebameeldivusi põhjustasid. Mul endal oleks ka kindlasti väga ebameeldiv tunne, kui bussis validaator ootamatult teataks, et mul pole sõiduõigust,» lausus Laiksoo.

Ta lisas, et piletita sõidu eest trahvi saamist pole niisugusel juhul siiski vaja karta, sest mupo töötajad saavad kesksüsteemist ise järele kontrollida, kas rohelise kaardi omanikul tegelikult on tasuta sõidu õigus või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles