Küsitlus: Tallinna liikluskorraldus läheb aina hullemaks

Liis Vaksmann
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel
Daniel Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viimastel päevadel on olnud väga palju juttu Tallinnas toimuvatest teetöödest ja nendest tingitud ummikutest. Inimestele tekitab muret ummikutes istumisele kulutatud aeg, pidev marsruudi ümberplaneerimine ja tunne, justkui läheks liiklus iga päevaga aina hullemaks.

Pildil: Daniel Foto:Tairo Lutter
Pildil: Daniel Foto:Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Daniel sõidab igapäevaselt autoga. Tema tee toob teda Viimsist kesklinna, mis enamasti võtab aega umbkaudu pool tundi. Nüüd läheb ummikute tõttu poolteist tundi.

«Ummikutes liigelda on väga raske ja hommikuti tuleb valida muu marsruut, mida mööda saaks kiiremini linna.» 

Marek, kes elab suurema osa ajast küll välismaal, kuid külastab Eestit küllaltki tihti, võrdleb linnaliikluses toimuvat eelnevate aastatega ja leiab liikluskorralduse hullemaks läinud.

«Üldjuhul jääb suvel Tallinna linnas autosid vähemaks, aga sel aastal tundub neid justkui rohkem olevat.» Samuti toob ta välja linnas valitsevad tohutud ummikud ja tihti ette tuleva vajaduse marsruuti ümber planeerida.

Pildil: Andres Foto: Tairo Lutter
Pildil: Andres Foto: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Andres igapäevaselt autoga ei sõida, kuna eelistab jala käimist. Tema arvates on Tallinna liikluskorraldus igati hea.

«Käisime just Seišellidel puhkamas ja sealne liikluskorraldus on kordades hullem kui siin,» võrdleb ta äsja saadud kogemust Tallinna liiklusega. Samuti toob ta välja, et pikemat ette planeerimist ta liikluse pärast ei tee.

Rasmus töötab kolimisteenuseid pakkuvas ettevõttes, kus kellaaegadest kinnipidamine on äärmiselt vajalik. «Ühelt töölt teisele minek, mille juures hilineme viimasel ajal pea 20 minutit kindlasti,» jagab ta teetöödest tulenevat negatiivset mõju tööle.

Selleks, et ajakadu minimeerida, tuleb temalgi leida alternatiivseid võimalusi objektidele õigeaegseks jõudmiseks.

Pildil: Katrin Foto:
Pildil: Katrin Foto: Foto: Tairo Lutter

Igapäevane autoga liikleja Katrin leiab, et praegune liikluskorraldus on väga vilets, ja autoga linna tulla ei taha.

«Neljapäeva õhtul kella viie ajal läksin ma Tornimäelt koju Pääskülla kaks tundi. Ma otsisin küll teid, kus oleks kergem minna, aga sattusin üha suurematesse ummikutesse.»

Täna hommikul tööle tulles tal liikluses probleeme ette ei tulnud, küll aga kardab ta õhtust kojusõitu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles