Loomaaias on vasikate, varssade ja tallede aeg

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buhhaara hirvelehm vasikaga.
Buhhaara hirvelehm vasikaga. Foto: Inari Leiman / Tallinna loomaaed

Tallinna loomaias möödunud reedel sündinud esimesele buhhaara hirve vasikale järgnesid esmaspäeval teine ja kolmas.

Kulaaniaedikus kepsutab nüüd kaks pikakoivalist kulaanivarssa: laupäeval ilmavalgust näinud teine varss ei taha kahenädalasest vanusevahest hoolimata esimesele alla jääda. Nädalaga on juurde sündinud veel kaks dagestani tuuri tallekest ja üks tagakaukaasia mägilamba tall.

Pühapäeval koorus inkubaatoris randhane tibu, teisipäevaks oli koorunud kaks vööthane tibu. Õnnekurgedest kasuvanemate vahel võib tähelepanelik silm tabada aedikurohus valgekurgede jaanipäeval munast väljunud roostepruuni sulestikuga tibu.

Kahe tibuga valgepõsklaglede paar loomaaia linnutiikidel tõrjub vapralt vareste rünnakuid. Sealsamas tiikidel jalutavatele loomaaia toonekurgedele aga lendas külla üks vabalt elav valge-toonekurg.

Pühapäeval väljus troopikamajas araraunade vanem, 2. aprillil koorunud poeg esimest korda pesakastist ja on nüüd oma täies noores ilus külastajate pilkude ees. Elevandimaja ekspositsiooni aga pandi välja anatoolia uruhiired.

Neljapäeval pandi magama laste loomaaia siil Konnat. Tänu osavõtlikele inimestele kiskjarünnaku üle elanud ja möödunud aasta oktoobrist loomaaias elanud siilipoiss pidi alla vanduma ravimatule neuroloogilisele tõvele. Vaktsiinisüsti said rebased ja kährikud ning lumeleopard Mahnadi.

Neljapäeval käisid looduskooli õpilased abiks troopikamaja suurt akvaariumi tühjendamas ja aitasid sealt kahvadega kalu välja püüda.

Evaldas Bernotase 1985. aastal valmistatud suur ZOO-skulptuur loomaaia põhjaväravas tuli uuesti kinni katta, sest inimeste pidev mööda skulptuuri ronimine on kohrutatud loomakujude ääred taas karkassi küljest lahti kangutanud.

Loomaaia teedel võib jälle vonklemas näha nastikuid. Vaatepildist ei maksa ehmuda ega madusid torkima asuda, pigem tasub lasta neil rahulikult võssa pageda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles