49. õpilasmaleva suvi sai avatud

Liis Vaksmann
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kogunes suur hulk noori inimesi Raekoja platsi, et alustada 49. malevasuve. Väljas puhuv külmapoolne tuul ja pilve taha peitunud päike noori ei heidutanud. Puhkpilliorkester pani nii mõnelgi jala rõõmsalt tatsuma ja suveootus süstis entusiasmi. Kärsitult oodati juba paraadi lõppu, et saaks usinalt tööd tegema minna.

Sel aastal on Tallinna Õpilasmalevast teele minemas üle Eesti pea 5000 malevlast, Tallinnast sealjuures 900. Malevlased jagunevad omakorda 50 rühma. Sel aastal on lisandunud ka kümme uut rühma ning taasavastatud kolm endist tööandjat.

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa toonitas oma kõnes, et tal on rõõm näha, et meil on nii palju noori, kes on valmis tulema välja oma argipäevasest keskkonnast, internetist ja minema maale, tegema käed mullaseks, et saada aru, mis on üks tõeline töö.

Avamisel said kolm noort ka tänukirjad, kes omandasid komandöri auastme oma senise panuse eest maleva tegemistesse. Nendeks olid Kaspar Rumm, Maarja Saavik ja Karl Tarvas.

Avamisele pani punkti ühiselt etteloetav vanne, mille loojateks olid Kristjan Tammjärv ja Kaia Üleoja. Vanne loeti rida-realt ette ning malevlased kordasid truult kuuldud lauseid järele: «Mina truu malevlane, kellel on kindel koht malevas, luban, et olen parimaks eeskujuks…»

Küsides kohapeal viibinud malevlastelt, miks nad malevaga liituvad, tõid mitmed välja tõsiasja, et see on hea koht uute tutvuste sobitamiseks ja enda kasulikuks tegemiseks.

Anete (16), kes suundub sel aastal Pärnusse hotelli tööle, kiidab malevasuve väga. «See on minu teine suvi malevas ja ootasin seda juba pikisilmi. Eelmisel aastal käisin kohvikus tööl, kuid sel aastal mõtlesin proovida midagi teistsugust.»

Jürgen (15) läks malevasse ema soovitusel. «Ema leidis, et võiksin oma vaba ajaga midagi kasulikku peale hakata, nii ma siia sattusingi,» kommenteerib noormees. Ta loodab tegusat ja meeleolukat suve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles