Tallinna kiirabi aitas jaanilaupäeval 36 traumade tõttu viga saanut

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna kiirabil tuli jaanilaupäeval aidata 36 erinevate traumade tõttu viga saanud jaanipidulist, ükski õnnetus inimelu ei nõudnud.

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul oli jaanilaupäeva väljakutsete arv võrreldav tavalise nädalavahetusega, samas näiteks võrreldes aastavahetusega oli kiirabil teisipäeval tööd märgatavalt vähem. «Üle Eesti said kiirabitöötajad möödunud ööpäeva jooksul 907 väljakutset, Tallinna kiirabi teenindas aga 228 väljakutset,» rääkis Adlas BNSile.

36 juhul tuli kiirabil aidata traumade tõttu viga saanut, neist kaheksa said kannatada vägivalla tõttu. «Tegemist oli tavapäraste jaanipidudele omaste kaklustega purjus inimeste vahel,» ütles Adlas.

Kahel juhul aitasid kiirabitöötajad põletada saanud inimesi, kahel korral kõrgelt kukkunuid, ühel korral toitu kurku ahminud pidulist ja üht liiklusõnnetuse osalist. Korra vajati kiirabi abi alkoholimürgituse ja korras narkootikumide üledoosi pärast. Kõigist abi vajanutest olid 50 inimest purjus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles