Prokurör vaidlustas otsuse Murru vangla eksjuhtide süüasjas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus.
Murru vangla eksjuht Gunnar Bergvald kohtus. Foto: Mihkel Maripuu

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus kaebas Tallinna ringkonnakohtusse Murru vangla eksjuhtide ja kinnipeetavate asjas tehtud Harju maakohtu otsuse.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai sõnas, et prokurör on kaebuse ringkonnakohtule juba esitanud. Kaebuse täpset sisu ei pidanud ta võimalikuks enne kohtupidamist avalikustada.

Harju maakohus mõistis eelmisel teisipäeval Murru vangla kunagiste kinnipeetavate ja eksjuhtide süüasjas endise vanglajuhi Gunnar Bergvaldi (36) ja Raivo Põdra (37) õigeks neile esitatud süüdistuses riikliku järelevalve ebaseaduslikus tegemata jätmises, Põdra ka narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses käitlemises.

Süüdi tunnistati Põder esimese astme kuriteo varjamises ja selle eest mõisteti talle rahaline karistus 58 200 krooni.

Samas süüasjas tunnistati vangid Romeo Kalda ja Rene Vainik ning eksvangid Sergei Sokolovski, Juri Stupak ja Vladimir Živolup süüdi, piinamises süüdistatud Andrei Tali ja mõrvas süüdistatud Karol Lük õigeks.

Kriminaalmenetlust alustati kaitsepolitsei ettekande põhjal, mille järgi oli mõnel Murru vangla vangil mõjuvõimu nii kaasvangide kui ka vangla ametnike seas. Süüdistuse järgi jätsid Bergvald, Põder ja endine vangivalvur Olaf Tšarnetski teadlikult ja ebaseaduslikult märkamata mitu vangide vahelist füüsilist arvete klaarimist.

Kohe pärast kohtuotsuse avalikustamist tõi Evestus välja, et üheksast süüdistatavast kuus, kaasaarvatud Murru vangla endine julgeolekujuht, mõisteti otsusega süüdi. «Mis puudutab riikliku järelevalve korraldamises ja narkootiliste ainete valdamises süüdistatavate õigeks mõistmist, siis nendes küsimustes otsustan ringkonnakohtule apellatsiooni esitamise lähipäevadel,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles