Mutli kaebab ERJK ettekirjutuse tühistamata jätmise edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiu staadioni avamise reklaamil figureerisid 2013. aastal Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu. ERJK leidis, et poliitikud kasutasid linna raha valimisreklaamiks.
Hiiu staadioni avamise reklaamil figureerisid 2013. aastal Jaanus Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu. ERJK leidis, et poliitikud kasutasid linna raha valimisreklaamiks. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna ettevõtlusameti ettevõtluse arendamise osakonna juhataja Jaanus Mutli kaebab edasi halduskohtu otsuse jätta tühistamata erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutus, mille kohaselt nõuab ERJK Hiiu staadioni avamise reklaamile kulunud raha tagastamist.

«Loomulikult, igasugust jama ei saa jätta jõusse niimoodi,» ütles Mutli. Kohtuotsuse vaidlustamisega Mutlil esialgu kiiret ei ole. «Elan pühad üle rahulikult ja siis esitan,» kinnitas Mutli.

Tallinna halduskohus jättis 11. juunil tühistamata Mutlile tehtud ERJK ettekirjutuse, mille kohaselt nõuab ERJK Hiiu staadioni avamise reklaamile kulunud raha tagastamist.

Halduskohus jättis Mutli kaebuse täielikult rahuldamata ja kaebaja menetluskulud tema enda kanda, teatas kohtu pressiesindaja. Kohus leidis, et vaidlustatud ERJK ettekirjutus on nii materiaalselt kui ka formaalselt õiguspärane haldusakt ning selle tühistamiseks puudub alus. Otsuse võib vaidlustada 30 päeva jooksul.

ERJK otsustas, et Hiiu staadioni avamise reklaamile kulunud 11 000 eurot tuleb plakatil promotud Keskerakonna poliitikute Edgar Savisaare, Arvo Sarapuu ja Jaanus Mutli vahel ära jagada ning linnale tagastada, sest tegu oli valimiskampaaniaga. Summa kolme mehe vahel ära jagades kujunes igaühe tagastatavaks summaks 3667 eurot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles