Hiiu tänav on jälle avatud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates tänasest on liiklusele taas avatud rekonstrueeritud Hiiu tänav ja 33. liini bussid viiakse ümbersõidumarsruudilt Tähe tänavalt tagasi Hiiu tänavale.

Vabaduse puiesteed ja Pärnu maanteed ühendava Hiiu tänava 859 meetri pikkusel ühesuunalise liiklusega lõigul rekonstrueeriti sõidu- ja kõnnireed ning kõik tehnovõrgud.

Tööde käigus vahetati välja teealused sidekaablid, rekonstrueeriti kanalisatsioonikollektor ning 1937. aastal rajatud malmist veetorustik. Korrastati sõidutee ning kõnnitee asfaltkate. Hiiu tänava paremasse serva ehitati 3,5 meetri laiune kergliiklustee ning vasakusse serva 1,5 meetri laiune kõnnitee.

Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul võeti kõnni- ja kergliiklusteede osas kasutusele Kalamajas Soo tänaval rakendatud lahendus, kus autodele on läbivalt üks 4 meetri laiune sõidurada ning kõnnitee paikneb ühel ja kergliiklustee teisel pool sõiduteed. Vaegnägijate ohutuse tõstmiseks paigaldati ülekäiguradadele reljeefsed braikivid. Vastvalminud Hiiu tänavat valgustavad stiilsed LED-laternad.

Rekonstrueerimistööd tegi Lemminkäinen Eesti AS ning tööde lepinguline maksumus on 1,2 miljonit eurot, millest AS Tallinna Vesi poolt finantseeritud tööde maksumus on 367 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles