Savisaar: deklaratsioon jäi raskel ajal esitamata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar
Tallinna linnapea Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits

Selgituseks selle kohta, miks politsei uurib miljonilaenude majanduslike huvide deklaratsioonis kajastamata jätmist, teatas Tallinna linnapea Edgar Savisaar, et jättis 2009. aastal ametiisiku majanduslike huvide deklaratsiooni tähtajaks esitamata.

Linnapea seletas deklaratsiooni tähtajaks esitamata jätmist inimliku eksitusega ning psühholoogiliselt raske perioodiga tema elus, mil toimus abielulahutus ning seoses sellega muutusid ka tema varalised kohustused, teatas Raepress.

Edgar Savisaar andis oma endisele abikaasale nõusoleku võtta enda kanda Olevi tänav 24 majaga seotud võlad. Seni olid võlad jaotatud ära kahe abikaasa vahel, kuid nüüd võttis Edgar Savisaar kõik enese kanda.

Linnapea juhtis tähelepanu ka sellele, et sel perioodil võetud laenud olid määratud abikaasale läinud kinnistu võla refinantseerimiseks. Savisaar kinnitas, et kõik rahalised liikumised toimusid pangaarvete kaudu, kõik tehingud on dokumenteeritud ja laenulepingud on esitatud väärteomenetluse käigus politseile.

Edgar Savisaar nägi sarnasust Eesti Panga presidendi Andres Lipstoki juhtumiga, kelle majanduslike huvide deklaratsioon, nagu kirjutas meedia möödunud suvel, ei olnud kuue aasta jooksul tõene ning selles ei olnud kajastatud osa Andres Lipstokile kuuluvast varast. Eesti Panga president põhjendas tookord eksimust «näpuveaga».

Savisaar pani imeks, et Eesti Ekspress enne ühepoolse süüdistava artikli avaldamist ei küsinud temalt mingeid kommentaare. «Ma oleksin neile öelnud kõike seda sama ja võib-olla oleks see neile abiks olnud,» ütles Savisaar.

Savisaar kavatseb esitada täiendatud majanduslike huvide deklaratsiooni deklaratsioonihoidjale.

Tänane Eesti Ekspress kirjutas, et Edgar Savisaar sai Vilja Savisaarega lahutuse käigus vara jagamise tarvis 2,7 miljoni kroonise laenu Ain Seppiku poegadele kuuluvalt osaühingult, mille maksis neile tagasi veidi rohkem kui kuu pärast, olles arvatavasti summa laenanud ühelt avalikkusele tundmatult isikult.

Politsei rahapesu andmebüroo avastas suured ülekanded rutiinse kontrolli käigus ning kuna Savisaar polnud laenusid kajastanud oma majanduslike huvide deklaratsioonis, alustas politsei selle kohta väärteomenetluse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles