Noorpaarid saavad taaskord Keila-Joa pargis oma armastust kinnitada

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keila-Joa pargis avati Mati Karmini kolmemeetrine skulptuur, mille külge saavad noorpaarid vana pulmatraditsiooni kohaselt kinnitada igavese armastuse sümboliks tabaluku.

Skulptor Mati Karmini sõnul on lukkude kinnitamine sildadele oma kihluse või pulmapäeval levinud komme mitte ainult Eestis, vaid ka paljudes teistes riikides. «Küllap väljendab jõgi elu voolavust, liikumist ja ühiselt kinnitatud lukk selle kohal armunute lootust, et kaunis tunne kestab igavesti,» sõnas Karmin, kellel võttis igavest armastust sümboliseeriva skulptuuri valmistamine ideest teostuseni aega üle kahe aasta.

Keila-Joa parki haldava RMK loodushoiuosakonna Tallinna piirkonna juhataja Kristjan Maasalu sõnul kinnitasid noorpaarid varem oma pulmapäeval tabalukke Keila-Joa pargi sildade külge, kuid paraku rikkus see sildade konstruktsiooni ning vanad lukud tuli sildade renoveerimistööde käigus eemaldada.

«Mati Karmini skulptuur sai valmis just õigel ajal, enne põhilist pulmahooaega, ning loodetavasti annab see vanale traditsioonile uue hoo,» sõnas Maasalu. Ta lisas, et skulptuuri osaks on ka kõik renoveerimistööde käigus sildadelt eemaldatud vanad lukud, mida oli umbes paarkümmend ämbritäit ning mis leidsid koha skulptuuri juures olevas kastis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles