Sõjakas kassiproua ei loobu oma karjast kergekäeliselt

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassikoloonia elutseb umbes 30-ruutmeetrisel räpasel ja lehkaval pinnal, kus toidunõud on väljaheidete kasti kõrval.
Kassikoloonia elutseb umbes 30-ruutmeetrisel räpasel ja lehkaval pinnal, kus toidunõud on väljaheidete kasti kõrval. Foto: Viimsi vallavalitsus

MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtlikud plaanivad Tammneeme kassiproualt lähiajal kõik kassid ära võtta. Vaatamata sõjaka proua vastuseisule suudeti üleeile suvilast kätte saada kümme kassi.

«Üleeile tõime kümme kassi sealt ära,» kommenteeris viimaseid arenguid MTÜ Kasside Turvakodu vabatahtlik Hanna Ild. «Me ei taha kellelegi liiga teha. Me üritame ühelt poolt sellest kassiprouast aru saada ja teisalt mõistame sellise kassikogumise ja hooletusse jätmise hukka.»

«Püüame eelkõige heaga ja ei taha vanaprouale kogu selle draamaga tervisekahjustusi põhjustada. Eks ta iga korraga järjest keerulisemaks läheb. Mõnele võib tunduda, et 50 kassi on hullumaja, aga temale on need kassid kallid,» lisas Ild.

Vanaproualt ära võetud kassidel läheb hästi. «Alguses on nende jaoks kõige suurem šokk tangupudu pealt korralikule toidule üleminek. Me oleme harjutanud neid konservi ja kuivtoiduga. See on neil kõhud lahti löönud, aga see möödub mõne päevaga,» ütles Ild.« Kõik kassid saavad ka arstiabi ja üldiselt on kõik hästi, midagi ületamatut ei ole.»

Tammneeme kassiproualt on ära võetud 38 kassi. «Sõjakas ta on, aga me loodame, et saame ikka rahumeelse lahenduse sellele asjale. Me plaanime sealt ikka kõik kassid ära viia, see on selge,» ütles lõpetuseks Ild.

Vastavalt loomakaitseseadusele otsustas Harjumaa veterinaarkeskus kassid naiselt ära võtta ning anda üle Viimsi vallale, et see neile uued peremehed leiaks. Viimsi vallal on vastavas küsimuses leping MTÜ-ga Kasside Turvakodu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles