TTÜ alustab südaööl uute tudengite vastuvõttu

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) alustab täna öösel, täpselt kell 00.00 uute tudengite vastuvõttu. Kokku võtab Eesti ainus tehnoloogiaülikool tänavu vastu ligikaudu 4000 uut üliõpilast.

TTÜ õppeprorektori Jakob Kübarsepa sõnul võetakse uusi tudengeid vastu ühtekokku 104-le erialale, neist uutena Euroopa arhitektuuri magistriõppesse ja maastikuarhitektuuri bakalaureuseõppesse.

«Turu-uuringute ASi värske uuringu andmetel eelistab TTÜd edasiõppimiseks 72 protsenti abiturientidest, mis on kõrgeim näitaja Eesti ülikoolide seas,» lausus Kübarsepp. «Kahe nädala pärast sisseastumisperioodi lõpus selgub, kas uuringus toodud näitajad vastavad ka praktikas tõele.»

Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppes on vastuvõtt 50 erialale, magistriõppes 44-le ning doktoriõppes 10-le õppekavale. Vastuvõtt TTÜsse on kolmes õppevaldkonnas: tehnika, tootmine ja ehitus; loodus- ja täppisteadused; sotsiaalteadused, ärindus ja õigus.

Enamikule TTÜ bakalaureuse- ja inseneriõppe erialadele kandideerimiseks on vajalik laia matemaatika ja eesti keele riigieksami sooritamine. Laia matemaatika riigieksami tulemus peab olema vähemalt 50 punkti, eesti keele eksamitulemus vähemalt 35 punkti, kahe eksami summa vähemalt 100 punkti.

TTÜ annab võimaluse teha eesti keele ja matemaatika sisseastumiskatset ka Tehnikaülikoolis, kuid selleks tuleb hiljemalt 24. juuniks TTÜ kodulehel registreeruda. Matemaatika ja eesti keele sisseastumiskatseid saab sooritada igaüks, kes ei ole sooritanud erialale kandideerimiseks nõutud riigieksameid või soovib matemaatika riigieksami tulemust parandada. Katsete tulemused kehtivad vaid TTÜsse kandideerimisel.

Sisseastumise infosüsteemis SAIS saab avaldusi esitada alatest 20. juuni kella 00.00st kuni 3. juuli kella 15ni. TTÜs kohapeal saab dokumente esitada tööpäevadel 25. juuni - 3. juuli kell 15, samuti kõigis viies TTÜ kolledžis: Tartu, Virumaa, Tallinna ja Kuressaare kolledžites ning Eesti Mereakadeemias. Esmakordselt on sisseastujatel sel aastal võimalik avaldusi internetis esitada varem kui kohapeal, et avalduste esitamise periood oleks kandideerijate jaoks pikem.

2014. aasta suvel esitati Tallinna Tehnikaülikooli ligi 10 000 sisseastumisavaldust. Bakalaureuse-, inseneri- ja rakenduskõrgharidusõppesse esitati 5 635 avaldust, magistriõppesse 2 608 avaldust ja doktoriõppesse 118 avaldust. Välistudengite vastuvõtt tõi ligi 1000 avaldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles