Tõnismäe asum rikastub uute hoonetega

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnismägi 11a arhitektuurikonkursi võidutöö, mille autorid on Oliver Alver ja Karli Luik.
Tõnismägi 11a arhitektuurikonkursi võidutöö, mille autorid on Oliver Alver ja Karli Luik. Foto: Poopuu & Paasik

Tallinna kesklinna sissesõidul Tõnismäel Kosmose kino vastas asuva Tõnismägi 11a kinnistu arhitektuurikonkursi võitsid arhitektid Oliver Alver ja Karli Luik.

Arhitektuurikonkursi eesmärk oli leida kinnistule parim tänapäevane, moodne arhitektuurne lahendus, millega luuakse inimsõbralik elamis-, äri- ja teeninduspindasid pakkuv keskkond, mis suhestub aktiivselt olemasoleva linnaruumiga ning annab lisaväärtust ümbritsevale.

Tõnismäe asum on hinnatud elu- ja ärikeskkond, kus lähipiirkond on väljakujunenud linnaehitusliku iseloomuga. Pärnu maantee, Tõnismäe tänava ja Kaarli puiestee vahele jääv kvartal on linnaehituslikult väheseid alasid Tallinnas, mis on terviklikult välja ehitatud. Hoonestus on perimetraalne, mõjub suurlinlikult ja elitaarselt.

«Kaks uut hoonemahtu on lähtuvalt Pärnu maantee naaberhoonestusest väliselt rahuliku liigendusega, soliidsed, tumedat värvi. Hoonete vahelisele alale tekkiv siseala on vastandina liigendatud, mitme tasandiline, soojade materjalidega, suurte klaaspindadega, heledates toonides ja rohkelt haljastatud,» ütles arhitekt Oliver Alver.

«Linnaruumi seisukohalt mitte-aktiivses kasutuses olnud ala saab aktiivseks linnaruumi osaks, mille tulemusena kesklinna ja südalinna tähendus pikeneb pikki Pärnu maanteed veelgi,» lisas ta.

Vastavalt kehtivale detailplaneeringule on Tõnismägi 11a, Tallinn kinnistule ette nähtud äripindadega kortermaja, millest 60 protsenti moodustavad korterid ja 40 protsenti äripinnad, maapealne ehitusmaht on 11 620 ruutmeetrit ja korterite arv 97. Prognoositav ehituse algus on kevad 2016.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles