Rocca al Mare kaubanduskeskus plaanib laieneda Eesti suurimaks

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocca al Mare kaubanduskeskus laieneb
Rocca al Mare kaubanduskeskus laieneb Foto: Nord Projekt

Rocca al Mare kaubanduskeskuse omanik Citycon esitas Tallinna linnavalitsusele taotluse algatada detailplaneering, mille teostumisel kasvab Rocca al Mare suurimaks kaubanduskeskuseks Eestis.

«Esimesed sammud on tehtud, eskiisjoonised valmis ning taotlus linna planeerimisametile tehtud,» märkis Citycon äridirektor Mati Pops.

«Detailplaneering on praegu menetluses ning vara on täpsetest numbritest ja tähtaegadest rääkida, kuid laienduse teostumisel tekib Tallinna esmakordselt ka laiemalt Läänemere piirkonnas arvestatav, 100 000 m2 piiri ületav kaubanduskeskus,» sõnas Pops.

«Tallinna kinnisvaraturul on endiselt puudu suur ja mitmekülgne kaubanduskeskus, mis ühendaks kliendi jaoks kaubanduse ja vaba aja veetmise võimalused ning just see saab olema meie fookus. Projekti teostumise korral puudub nii Lääne-Tallinna kui Lääne-Harjumaa elanikel sisuliselt vajadus kesklinna sõita,» lausus Pops.    

Arhitektuuri- ja inseneribüroo Nord Projekt poolt koostatud eskiis näeb ette täiendavate kaubandus-, toitlustus- ja meelelahutuspindade rajamise Rocca al Mare kaubanduskeskuse vasakpoolse tiiva ees olevale praegusele parkla maa-alale Paldiski maantee kõrval. Osa parkimisest soovitakse viia katuse alla ning luua senisele 1300 parklakohale juurde vähemalt tuhat uut kohta.

Foto: Nord Projekt

Rocca al Mare Kaubanduskeskus avati 1998. aastal esimese ja suurima omataolise ostukohana Eestis. 2005. aastal omandas Rocca al Mare kaubanduskeskuse Citycon Oyj ning teostas järgnevatel aastatel mitu uuendus- ja laienemisprojekti. Plaanitud juurdeehituse korral oleks tegemist arvult viienda laiendusetapiga kaubanduskeskuse arengus.

Rocca al Mare kaubanduskeskuse ehitusalane pind ulatub 87 000m2 ja kaubanduspind 57 430 m2. Kaubanduskeskuses on 155 rentnikku ning keskust külastab aastas 6,6 miljonit inimest.

Lisaks Rocca al Mare kaubanduskeskusele omab Põhjamaade juhtiv kaubanduskeskuste arendaja ja kinnisvarainvesteerimisfirma Citycon Tallinnas veel Kristiine Keskust ja Mustamäel asuvat Magistrali kaubanduskeskust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles