Lammutatud Õismäe koolimaja asemele ehitatakse pallimängukeskus

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õismäe tee 130 asuva endise koolihoone lammutustööd.
Õismäe tee 130 asuva endise koolihoone lammutustööd. Foto: Tairo Lutter

Tallinna plaanib Õismäe tee lammutatud koolimaja asemele rajada pallimängude keskuse, kuhu ehitatakse muuhulgas soojutatud liivaga rannapallimängude saal ja 200 kohaline spordihostel.

«Sellel linnale kuuluval krundil asus nüüdseks lammutatud amortiseerunud koolihoone,» ütles abilinnapea Eha Võrk. «Oleme võtnud eesmärgiks rajada kinnistule pallimängukeskuse. Kava kohaselt peab pallimängukeskus muuhulgas sisaldama vähemalt ühte soojustatud liivaga rannapallimängude saali ning kuni 200 kohalist spordihostelit.»

Hoonestusõiguse tingimuste kohaselt kohustub hoonestaja lõpetama ehitiste ehitustööd ja vormistama nende kasutusload hiljemalt 2018. aasta lõpuks.

«Praegu tegeleme hoonestusõiguse seadmise ettevalmistustega, hoonestaja leidmiseks kuulutatakse läbirääkimistega pakkumine välja ilmselt oktoobri algul ning hoonestusõiguse seadmise leping sõlmitakse loodetavasti 2016. aasta algul,» ütles Võrk.

Õismäe tee 130 kinnistu pindala on 30 870 ruutmeetrit. Kinnistul asus nüüdseks lammutatud koolihoone, mis oli täielikult amortiseerunud ning kasutuskõlbmatu. Hoone säilitamine ei oleks olnud ei majanduslikult ega linnaruumi seisukohalt otstarbekas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles