Linnavalitsus võttis vastu kunstiakadeemia planeeringu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline hakkab välja nägema Kunstiakadeemia uus hoone Art Plaza.
Selline hakkab välja nägema Kunstiakadeemia uus hoone Art Plaza. Foto: Repro

Tallinna linnavalitsus võttis tänasel istungil vastu Tartu mnt 1 kinnistu ja lähiala detailplaneeringu, mis annab võimaluse Kunstiakadeemia lammutatud hoonete asemele uue õppehoone rajamiseks.


Detailplaneering loob võimaluse ehitada Gonsiori ja Laikmaa tänava nurgal asuvale alale Eesti Kunstiakadeemia tarvis 16-korruseline õppehoone. «Tegemist on linnaehituslikult väga väärika kohaga linna südames ning avaliku huvi seisukohast väga olulise planeeringuga,» ütles abilinnapea Taavi Aas.

Tallinna peaarhitekti Endrik Männi sõnul korraldati Kunstiakadeemia hoone arhitektuurse eskiisi saamiseks suurejooneline rahvusvaheline arhitektuurivõistlus, mis andis Tartu mnt 1 krundile sellise lahenduse, mis võimaldab lisaks uuele ja arhitektuurselt väga kõrgekvaliteedilisele hoonele rajada sellele kinnistule ka avalikus kasutuses olev väljak, mis selles piirkonnas praegu puudu on.

«Hoone ise on 16-korruseline, kahe maa-aluse korrusega. Sinna mahub ära kaasaegne Eesti Kunstiakadeemia, mis on sellel asukohal olnud alates 1917. aastast. Ja ma loodan, et selleks ajaks, kui Kunstiakadeemia tähistab oma sajandat sünnipäeva, on ka uus hoone püsti pandud ja Tallinn ühe arhitektuuri- ja kultuuriobjekti võrra rikkam,» lausus Mänd.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles