Kohus: Kutser ja Tammemägi peavad raha linnale tagasi maksma

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks ettekirjutuse saaja oli Põhja-Tallinna vanema asetäitja Priit Kutser, kelle reklaam rippus valimiste eel Vene Eragümnaasiumi fassaadil.
Üks ettekirjutuse saaja oli Põhja-Tallinna vanema asetäitja Priit Kutser, kelle reklaam rippus valimiste eel Vene Eragümnaasiumi fassaadil. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna halduskohus jättis tänase otsusega rahuldamata Põhja-Tallinna linnaosavanema Karin Tammemägi ja tema asetäitja Priit Kutseri kaebuse, milles nõuti erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutuse tühistamist. Seega peavad Tammemägi ja Kutser linnale reklaamiraha tagasi maksma.

Tallinna halduskohus leidis, et ERJK ettekirjutamise tühistamiseks puudub alus.«Kohus leidis, et vaidlustatud ettekirjutus ei ole tühine ja kaebuse väited ei anna alust ka selle tühistamiseks, seetõttu jäi kaebus rahuldamata,» kinnitas kohtu pressiesindaja Anneli Vilu.

Menetluskulud jäeti kummagi poole enda kanda, kuid otsust saab 17. juulini vaidlustada.

Põhja-Tallinna linnaosa vanem Karin Tammemägi, tema asetäitja Priit Kutser ning Tallinna ettevõtlusametis töötav Jaanus Mutli vaidlustasid halduskohtus ERJK ettekirjutuse, mille kohaselt peavad nad linna raha eest tehtud valimisreklaamide kulud linnavalitsusele tagastama.

ERJK luges spordikompleksi avamist lubanud Kutseri plakatit keelatud annetuseks. Selle eest oli tasunud Tallinn ning ERJK kohustas ettekirjutusega Kutserit linnale raha tagastama.

Ettekirjutuse sai ka Karin Tammemägi, kelle linna poolt kinni makstud kepikõnnitreeningute reklaam rippus Stroomi rannahoone seinal.

11. juunil tegi halduskohus otsuse ka Jaanus Mutli ja ERJK vaidluses ning jättis Mutlile tehtud ettekirjutuse jõusse.

Menetluses on veel Edgar Savisaare ja Arva Sarapuuga seotud sarnased vaidlused.

ERJK tähelepanu all oli nimelt ka Hiiu staadioni avamise plakat, millel figureerisid Mutli, Edgar Savisaar ja Arvo Sarapuu. Lisaks käsitles komisjoni ettekirjutus kaht videoklippi, kus Savisaar kutsus inimesi valima ja osalema Tallinna Maratoni eelsetel treeningutel.

Hiiu staadioni avamise reklaamidele kulus linnavalitsuse andmetel 11 000, Kutseri reklaamplakatile 1234,8 ja Tammemäe plakatile 268,8 eurot, viimastele summadele lisanduvad plakatite mahavõtmise kulud.

Savisaare reklaamklipid, mida esitati erinevates tele- ja raadiokanalites ning mis kutsusid osalema Tallinna Maratoni ettevalmistavatel treeningutel, maksid kokku 100 842,69 eurot. Seda, kui palju maksis telekanalis PBK näidatud venekeelne reklaamklipp, milles Savisaar kutsus inimesi valima, pole kontrollikomisjonile teada.

Keskerakondlasest linnajuhtide valimisreklaamidega seoses pöördus erakondade rahastamise järelevalve komisjon ka riigiprokuratuuri poole, kes alustaski ka mullu 9. juunil kriminaalmenetlust, et kontrollida, kas linnavalitsuse juhtimisülesandeid täitvad ametnikud on pööranud neile usaldatud võõra vara ebaseaduslikult enda või kolmanda isiku kasuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles