Euroopas populaarsust koguv kiirtoidukett laienes Eestisse

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna kesklinnas Vana-Viru tänaval avas uksed Euroopas populaarsust koguv tervislikule toidule suunatud kiirtoidukett Wok to Walk. Söögikoht pakub aasiapäraseid wokiroogasid, mis on tehtud kohalikust toorainest ja ilma naatriumglutamaadita.

Wok to Walk restoranides on menüü koostatud nii, et klient saaks oma maitseeelistusele vastava roa koostada. Kolmeastmeline menüü koosneb põhjast, lisandist ja kastmest ning võimaldab kokku segada erinevaid kombinatsioone.

Tellimuse esitamise järel küpsetatakse toit kohapeal vähem kui 5 minutiga ja klient saab selle aja vältel koka tegutsemist klaasi tagant vaadata. Protsess on vaatamist väärt, sest spetsiaalsed pannid on elaval tulel ja ei ole harv juhus, kui rooga õhku visatakse ja seejärel pannile püütakse.

Möödunud nädalal viibis Eestis frantsiisi peakokk Tenzin Dawa, kes õpetas siin välja värskeid wokimeistreid. Peakokk soovitab külastajatel proovida rooga, mis koosneb täistera nuudlitest, kanast, seentest, brokkolist, teravast kastmest ja koriandrist. «Kuigi mul on mitmeid lemmikuid, siis see on ehk kõige maitsvam. Meie restorani eeliseks ongi see, et erinevaid variante, mille vahel valida, on lõpmatult,» lisas Dawa.

Keskmise roa hind jääb uues toidukohas kuue euro ringi, mis on võrreldav teiste analoogsete toidukohtadega. Toitu koju veel tellida ei saa, see võimalus avaneb inimestel tõenäoliselt sügisel, siis kui restorani meeskond on ennast piisavalt hästi sisse töötanud.

Wok to Walk on 2004. aastal loodud restoranide kett, mis tegutseb üle kuuekümnes linnas, kokku 18 riigis. Ettevõtte juured pärinevad Hollandist ja Baltikumis tehti esimene restoran Riias. See on kiirtoidu kett, mille toidud põhinevad kohalikul toorainel ja on täielikult naatriumglutamaadi (MSG) vabad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles