Päästjad käivad Tallinnas iga päev rõdutulekahjusid kustutamas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh

Laupäeval käisid päästjad kahes kohas kustutamas rõdupõlenguid.

Laupäeval kell 2.48 teatati, et Haaberstis Õismäe teel on süttinud kortermaja üks kolmanda korruse rõdu. Päästjad kustutasid põlengu ja tuulutasid ruumid kella 3.17ks, keegi viga ei saanud.

Laupäeval kell 15.13 sai häirekeskus teate, et taaskord on süttinud ühe kortermaja rõdu. Seekordne põleng oli Nõmmel Sanatooriumi tänava ühe kortermaja teise korruse rõdul. Põleng levis ka korterisse sisse, korter sai suitsukahjustusi. Päästjad panid tulele piiri paarikümne minutiga.

«Viimasel ajal põleb praktiliselt iga päev mõne kortermaja rõdu. Põlengute levinuima põhjusena võib välja tuua suitsetamise. Rõdudel suitsetades peavad inimesed olema veendunud, et tuppa tagasi minnes on suitsukoni tuhatoosis ka kustunud.  Suitsukoni võib rõdul olevast tuhatoosist tugeva tuulega lennata kuhu iganes. Põlev koni lendab mõnele teisele rõdule või mõnest aknast sisse ning tuleõnnetus ongi käes. Laiaulatuslike tuleõnnetuste vältimiseks peab suitsetaja oma suitsukonid korralikult kustutama,» ütles Põhja päästekeskuse pressiesindaja Indrek Hirs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles